Το "Stairway To Heaven" αθωώθηκε!

Written by on 29/06/2016

Πριν απο λίγο καιρό, οι Spirit δημιούργησαν μία μικρή αναταραχή κατηγορώντας τους θρυλικούς Led Zeppelin για αντιγραφή του “Stairway To Heaven” απο ένα δικό τους τραγούδι. Φυσικά και υπήρξε μεγάλη σύγχιση αφού το τραγούδι έχει υπάρξει ύμνος για πολλούς εδώ και κάποια χρόνια.
Η σύνθεση των Spirit με τίτλο ”Taurus” έχει την υπογραφή του κιθαρίστα Ράντι Καλιφόρνια, ο οποίος όμως δεν είχε επικυρώσει τα πνευματικά δικαιώματα για το τραγούδι μέχρι και το 1977 που απεβίωσε. Έτσι, ο Μάικλ Σκίντμορ, διαχειριστής των πνευματικών δικαιωμάτων ζήτησε 2 εκατομμύρια δολλάρια απο το συγκρότημα ως αποζημίωση επικαλούμενος την παρακάτω ετυμηγορία..
Σύμφωνα με την ετυμηγορία, το χαρακτηριστικό κιθαριστικό ριφ που ακούγεται στην επιτυχία του συγκροτήματος ”Stairway to Heaven”, λέγεται ότι αποτελεί αντιγραφή ή απόσπασμα ενός ορχηστρικού κομματιού των Spirit.
Μετά απο την δίκη στο δικαστήριο του Λος Άντζελες, οι Led Zeppelin αθωώθηκαν και η χρυσή επιτυχία μπορεί να συνεχίσει να φέρει άφοβα την υπογραφή των Ρόμπερτ Πλαντ και Τζίμι Πέιτζ.
 


96,8Velvet

Current track

Title

Artist