Η πατρίδα των Beatles γιορτάζει τα 50 χρόνια Sgt. Pepper!

Written by on 07/06/2017

Το άλμπουμ θεωρείται μια από τις κορυφαίες στιγμές στην ιστορία των Σκαθαριών αλλά και της σύγχρονης μουσικής
Λίβερπουλ. Αγγλία. Εδώ ξεκίνησαν όλα για… τους Beatles! Στην πατρίδα των Σκαθαριών, οι εορτασμοί είναι μεγαλοπρεπείς για τα 50 χρόνια από την κυκλοφορία του άλμπουμ «Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band», που θεωρείται μια από τις κορυφαίες στιγμές στην ιστορία των Beatles αλλά και της σύγχρονης μουσικής.
Επί δύο εβδομάδες, στην πόλη λιμάνι της βορειοδυτικής Αγγλίας θα ζουν όλα στον ρυθμό του «Sgt. Pepper’s», με κυρίως 13 πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα παρουσιάσουν η καθεμιά με τον δικό της τρόπο τα δεκατρία τραγούδια του άλμπουμ που θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα όλων των εποχών.
«Απίστευτο και συγκινητικό», σχολίασε ο Πολ Μακ Κάρτνεϊ.
Ο Τζέριμι Μπέλερ, που έχει τιμηθεί με το περίβλεπτο βραβείο σύγχρονης τέχνης Turner, η αμερικανίδα καλλιτέχνης Τζούντι Σικάγκο, παραδοσιακοί μουσικοί που ταξίδεψαν από την Ινδία ή ακόμη η ντίβα του καμπαρέ Meow Meow θα φέρουν την προσωπική τους πινελιά στο αφιέρωμα αυτό.
«Απίστευτο που βλέπω την πόλη όπου γεννηθήκαμε να τιμά αυτό το άλμπουμ με τόσο στυλ. Είναι τόσο συγκινητικό να βλέπω έπειτα από τόσο καιρό να συνεχίζει να ακούγεται τόσο πολύ», σχολίασε ο Μακ Κάρτνεϊ ο οποίος έγραψε τα περισσότερα τραγούδια μαζί με τον Τζον Λένον.
Ο δίσκος αυτός, που κυκλοφόρησε στις 26 Μαΐου του 1967 στη Βρετανία και στις 2 Ιουνίου στις ΗΠΑ, χαρακτηρίζεται μερικές φορές ως ο καλύτερος δίσκος όλων των εποχών κυρίως από το αμερικανικό περιοδικό Rolling Stone.
Πενήντα χρόνια μετά την κυκλοφορία του, παραμένει ορόσημο για την ποπ μουσική αλλά και για την καριέρα των Τζον Λένον, Πολ Μακ Κάρντεϊ, Τζορτζ Χάρισον και Ρίνγκο Σταρ που ήταν αποφασισμένοι να εξερευνήσουν νέους ορίζοντες με κίνδυνο να αποπροσανατολίσουν το κοινό τους.
Τα έσοδα που μετρά το Λίβερπουλ από την κληρονομιά των Σκαθαριών, εκτιμάται σε 80 εκατομμύρια στερλίνες (90 εκατ. ευρώ) ετησίως.

Πηγή:news.gr


96,8Velvet

Current track

Title

Artist