Τα δέκα πιο… διασκευασμένα τραγούδια

Written by on 05/10/2015

1. Υesterday – the Beatles 
Ηχογραφήθηκε για πρώτη φορά από τους Beatles, για το άλμπουμ τους Help το 1965 και διασκευάστηκε πάνω από 3.000 φορές. Σύμφωνα με το βιβλίο Guinness World Records, αποτελεί το πλέον διασκευασμένο τραγούδι όλων των εποχών.
2. Imagine – John Lennon
Ηχογραφήκε το 1971, μία διαχρονική έκκληση για την παγκόσμια ειρήνη, για έναν κόσμο χωρίς θεούς, κράτη, ιδιοκτησία και κοινωνικές τάξεις. «Είναι το δικό μου Κομμουνιστικό Μανιφέστο» είχε δηλώσει κάποτε ο Λένον. Το imagine αποτελεί ένα από τα πιο διασκευασμένα τραγούδια του 20ου αιώνα.
3. (I Can’t Get No) Satisfaction – The Rolling Stones
Ηχογραφήθηκε το 1965 για το άλπουμ Out of Our Heads. Σήμερα έχει πάνω από 100 ηχογραφημένες διασκευές. Πολλοί και διαφορετικοί μεταξύ τους καλλιτέχνες συμπληρώνουν τη λίστα των διασκευαστών του τραγουδιού, μεταξύ των οποίων οι Aretha Franklin, Jimi Hendrix, Cat Power και Vanilla Ice.
4. Redemption Song – Bob Marley
Ένα από τα κορυφαία ακουστικά τραγούδια του βασιλιά της reggae, το Redemption Song γράφτηκε το 1979 και κυκλοφόρησε το 1980. Έκτοτε το διασκεύασαν μεταξύ άλλων οι: Santana, Rihanna, Johnny Cash, Joe Strummer, Aaron Lewis, Chris Cornell, India Arie, Pearl Jam, U2, Annie Lennox, Stevie Wonder, John Legend, Stone Temple Pilots, The Chieftains, Ian Brown και Guns’N Roses.
5. Summertime – Abbie Mitchell
Ηχοραφήθηκε και κυκλοφόρησε το 1935. Ένα από τα περισσότερο διασκευασμένα τραγούδια όλων των εποχών, με περισσότερες από 33.000 ηχογραφήσεις. Ωστόσο έγινε γνωστό το 1957 από τους Louis Armstrong και Ella Fitzgerald κι έτσι λίγοι θυμούνται ακόμα το αυθεντικό. Πρόκειται για άρια του George Gershwin για την όπερα του 1935 «Porgy and Bess». Ο Sonny και η Cher, η Nina Simone και οι REM έχουν επίσης ηχογραφήσει τις δικές τους εκδοχές.
6. Over the Rainbow – Judy Garland
Το ακούσαμε για πρώτη φορά το 1939 από την Judy Garland υποδυόμενη την Dorothy Gale  στον Μάγο του ΟΖ. Ένα από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα τραγούδια όλων των εποχών.
7. Cry Me a River -Julie London
Κυκλοφόρησε το 1953 αλλά έγινε γνωστό το 1955. Το συναντάμε σε πολλά soundtracks ταινιών αλλά και στη διαφήμιση του BBC για την κάλυψη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2010.
8. The Look of Love -Dusty Springfield
Ημερομηνία κυκλοφορίας 1967 για το αλμπουμ Casino Royale. Το διασκεύασαν από την Barbara Acklin και την Nina Simone μέχρι τον Ronan Keating.
9. Eleanor Rigby – The Beatles.
Έτος κυκλοφορίας 1966 για την ταινία «Το κίτρινο Υποβρύχιο» Διασκευάστηκε πάνω από 150 φορές από διάφορους καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων και οι Ray Charles, Tony Bennett, Aretha, Kansas.
10. Unchained Melody – Righteous Brothers
Ηχογραφήθηκε το 1955 αλλά έγινε γνωστό από τους Righteous Brothers το 1965 στο άλμπουμ Just Once In my Life. Έχουν γίνει πάνω από 500 διασκευές σε πολλές και διαφορετικές γλώσσες.
 
cover-songs-jpg


Current track

Title

Artist