22 χρόνια χωρίς τον Kurt.

Written by on 05/04/2016

Σαν σήμερα πριν απο 22 χρόνια,η αστυνομία μπήκε στο σπίτι του Kurt Cobain ,όπου τον βρήκε νεκρό. Ο Kurt,αυτοκτόνησε με ένα όπλο και ο ιατροδικαστής απεφάνθη ότι ήταν αυτοκτονία.Κατά καιρούς έχουν διατυπωθεί εικασίες ότι ο θάνατος του Cobain ήταν δολοφονία .
Ο Cobain είχε παντρευτεί στις 24 Φεβρουαρίου 1992 την τραγουδίστρια Courtney Love, αρχηγό του συγκροτήματος Hole, με την οποία απέκτησαν μία κόρη.
Γεννήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 1967 στο Αμπερντίν και πέρασε τους 6 πρώτους μήνες της ζωής του στο Hoquiam της Ουάσινγκτον, πριν η οικογένειά του μετακομίσει στο Αμπερντίν.
Στις 18 Μαρτίου, η Love τηλεφώνησε στην αστυνομία για να τους πληροφορήσει πως ο Κομπέιν είχε κλειδωθεί σε ένα δωμάτιο μαζί με ένα όπλο. Η αστυνομία έφτασε και κατάσχεσε αρκετά όπλα και ένα μπουκαλάκι χάπια από τον Kurt, ο οποίος επέμενε πως είχε κλειδωθεί στο δωμάτιο για να κρυφτεί από τη Love. Όταν ρωτήθηκε από την αστυνομία, η Courtney είπε ότι ο Cobain δεν είχε αναφέρει ποτέ πως ήθελε να αυτοκτονήσει και ότι εκείνη δεν τον είχε δει ποτέ με όπλο.
Έτσι κανόνισε ένα “συμβούλιο” για την αντιμετώπιση του εθισμού του  στα ναρκωτικά που έγινε στις 25 Μαρτίου. Τα δέκα άτομα που συμμετείχαν ήταν φίλοι του μουσικοί, εντεταλμένοι της δισκογραφικής εταιρίας με την οποία συνεργαζόταν και ένας από τους καλύτερούς του φίλους, ο Dylan Carlson. Μέχρι το τέλος της μέρας, ο Cobain είχε συμφωνήσει να μπει σε πρόγραμμα αποτοξίνωσης και πήγε στο Exodus Recovery Center στο Λος Άντζελες, στην Καλιφόρνιαστις 30 Μαρτίου. Την επόμενη νύχτα, βγήκε έξω να κάνει ένα τσιγάρο, μετά σκαρφάλωσε πάνω από τον φράκτη και έφυγε από την εγκατάσταση.
Στις 8 Απριλίου 1994, το σώμα του Cobain ανακαλύφθηκε στο σπίτι του στη λίμνη Ουάσινγκτον, από έναν ηλεκτρολόγο που είχε πάει εκεί για να εγκαταστήσει ένα σύστημα ασφαλείας. Ο ηλεκτρολόγος ανέφερε πως δεν είδε κανένα σημάδι τραυματισμού και αρχικά νόμιζε πως ο Κομπέιν κοιμόταν, μέχρι τη στιγμή που είδε το όπλο που ήταν στραμμένο προς το πρόσωπο του. Ένα σημείωμα βρέθηκε που έλεγε “Δεν έχω νιώσει τη διέγερση που μου προκαλούσε το να ακούω και να δημιουργώ μουσική, μαζί με το πραγματικό γράψιμο εδώ και πάρα πολλά χρόνια”. Το σώμα του βρισκόταν εκεί για μέρες και βρέθηκαν σ`αυτό συγκεντρωμένα μεγάλα ποσά ηρωίνης και ίχνη από ηρεμιστικά. Η ιατροδικαστική έκθεση εκτιμά πως πέθανε στις 5 Απριλίου 1994.
Πολλά χρόνια μετά, οι επόμενες γενιές θαυμαστών των “Nirvana” θα μιλούν για εκείνο το τραγούδι που στιγμάτισε τον τραγουδιστή λίγο πριν την αυτοκτονία του,και την ικανότητα του,να έχει ξεγράψει απο το μυαλό του μουσικου κοινού τον original τραγουδιστή του συγκεκριμένου τραγουδιού Lead Belly.


Current track

Title

Artist