News

Michael Jackson: Το «Billie Jean» έσπασε το φράγμα του ενός δισεκατομμυρίου προβολών στο YouTube

today17/06/2021

Φόντο
share close

Το πρώτο μουσικό βίντεο του Michael Jackson που σημειώνει το ορόσημο.
Το «Billie Jean» του Michael Jackson έσπασε το φράγμα του ενός δισεκατομμυρίου προβολών στο YouTube, αποτελώντας το πρώτο μουσικό βίντεο του αείμνηστου «βασιλιά της pop» που σημειώνει το συγκεκριμένο επίτευγμα.

Αυτό είναι το τρίτο κατά σειρά μουσικό βίντεο από τη δεκαετία του 1980 που καταφέρνει να ξεπεράσει το ένα δισεκατομμύριο προβολών στην πλατφόρμα του YouTube.

Το ορόσημο έχουν επιτύχει ήδη το «Sweet Child O’ Mine» των Guns N’ Roses και το «Take On Me» των A-ha.

Το πασίγνωστο «Billie Jean» ήταν ένα από τα τραγούδια που συμπεριλήφθηκαν στο θρυλικό άλμπουμ «Thiller» του Michael Jackson, το οποίο κυκλοφόρησε το 1982 με παραγωγό τον Quincy Jones.

Τόσο το ίδιο το «Billie Jean» όσο και το μουσικό βίντεο που το συνοδεύει συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε το «Thriller» να παραμείνει μέχρι σήμερα το άλμπουμ με τις υψηλότερες πωλήσεις όλων των εποχών παγκοσμίως.

Το «Billie Jean» κέρδισε το 1984 δύο βραβεία Grammy, για το Καλύτερο R&B Τραγούδι και την Καλύτερη R&B Ανδρική Ερμηνεία και ένα American Music Award.

Το μουσικό βίντεο του «Billie Jean», το οποίο σήμερα έχει προβληθεί πάνω από ένα δισεκατομμύριο φορές στο YouTube, ήταν από τα πρώτα βίντεο Μαύρων καλλιτεχνών που μεταδιδόταν τακτικά από το MTV διότι τα στελέχη του μουσικού τηλεοπτικού δικτύου θεωρούσαν τότε ότι η μουσική των Μαύρων δεν ήταν αρκετά rock.

Σε σκηνοθεσία του Steve Barron, το βίντεο του «Billie Jean» επικεντρώνεται σε έναν φωτογράφο που ακολουθεί τον Michael Jackson. Ο φωτογράφος δεν καταφέρνει να τον φτάσει και όταν τελικά τον φωτογραφίζει, ο Jackson δεν εμφανίζεται στη φωτογραφία που αναπτύχθηκε από το φιλμ.

Το ορόσημο του «Billie Jean» σημειώνεται λίγες ημέρες πριν την συμπλήρωση 12 ετών από το θάνατο του Michael Jackson στις 25 Ιουνίου 2009.

Πηγή: Hit Channel

Συντάχθηκε από: velvet968

Προηγούμενο Άρθρο

News

Οι Coldplay μοιράζονται την ακουστική έκδοση του «Higher Power»

Η ακουστική έκδοση του «Higher Power» δημιουργεί ένα εντελώς διαφορετικό συναίσθημα. Οι Coldplay μοιράζονται την ακουστική έκδοση του νέου τους single «Higher Power». Το τραγούδι κυκλοφόρησε αρχικά από τις Parlophone Records / Warner Music στις 7 Μαΐου, ενώ το επίσημο μουσικό βίντεο που το συνοδεύει αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα.. Το «Higher Power» είναι το πρώτο single από το επερχόμενο ένατο άλμπουμ του βρετανικού συγκροτήματος, για το οποίο φημολογείται έντονα ότι θα έχει […]

today16/06/2021

0%