News

Ο Bruce Springsteen ανακοινώνει το νέο άλμπουμ «Only The Strong Survive»

today30/09/2022

Φόντο
share close

Ο Bruce Springsteen διασκευάζει στο νέο άλμπουμ του 15 κλασικά soul τραγούδια.

Ο Bruce Springsteen θα κυκλοφορήσει στις 11 Νοεμβρίου ένα νέο άλμπουμ με διασκευών soul τραγουδιών με τίτλο «Only The Strong Survive». Προπομπός του άλμπουμ είναι το «Do I Love You (Indeed I Do)», το οποίο ηχογραφήθηκε αρχικά από τον Frank Wilson.

Το άλμπουμ επικεντρώνεται σε κλασικά κομμάτια της soul, τόσο γνωστά όσο και άγνωστα, που κυκλοφόρησαν από τη δεκαετία του ’60 έως τη δεκαετία του ’80. Ο τίτλος του προέρχεται από το τραγούδι «Only The Strong Survive» του Jerry Butler που κυκλοφόρησε το 1969.

Το «Only The Strong Survive» περιλαμβάνει επίσης το «Soul Days» του Dobie Gray, το «Nightshift» των Commodores, το «I Wish It Would Rain» των The Temptations και το «Somebody We’ll Be Together» της Diana Ross και των Supremes.

«Ήθελα να κάνω ένα άλμπουμ όπου απλώς θα τραγουδούσα», εξήγησε ο Bruce Springsteen σε δήλωσή του.

«Και τι καλύτερη μουσική για να δουλέψω από το μεγάλο αμερικανικό κανόνα της δεκαετίας του ’60 και του ’70; Πήρα έμπνευση από τον Levi Stubbs, τον David Ruffin, τον Jimmy Ruffin, τον Iceman Jerry Butler, την Diana Ross, τον Dobie Gray και τον Scott Walker, μεταξύ πολλών άλλων. Προσπάθησα να σταθώ αντάξιος όλων αυτών -και των υπέροχων δημιουργών αυτής της ένδοξης μουσικής», συνέχισε.

«Στόχος μου είναι το σύγχρονο ακροατήριο να απολαύσει την ομορφιά και τη χαρά της, όπως ακριβώς και εγώ από τότε που την άκουσα για πρώτη φορά. Ελπίζω να σας αρέσει να το ακούτε αυτό το άλμπουμ όσο μου άρεσε η δημιουργία του», ανέφερε.

Στο άλμπουμ συμμετέχει ο τραγουδιστής Sam Moore των Sam & Dave, καθώς και οι The E Street Horns σε ενορχηστρώσεις εγχόρδων από τον Rob Mathes. Φωνητικά έκαναν οι Soozie Tyrell, Lisa Lowell, Michelle Moore, Curtis King Jr, Dennis Collins και Fonzi Thornton.

Το «Only The Strong Survive ηχογραφήθηκε στο Thrill Hill Recording Studio στο Thrill Hill του Νιου Τζέρσεϊ, με παραγωγό τον Ron Aniello, ηχολήπτη τον Rob Lebret και εκτελεστικό παραγωγό τον Jon Landau.

Πρόκειται για το επόμενο άλμπουμ του Bruce Springsteen μετά το «Letter To You» του 2020, το οποίο έκανε ντεμπούτο στην κορυφή των charts σε 11 χώρες.

Οι διασκευές κλασικών soul τραγουδιών αποτελούν κομμάτι του live ρεπερτορίου του Bruce Springsteen από τις πρώτες ημέρες του ως live performer, αλλά δεν έχει ερμηνεύσει ποτέ κανένα από τα συγκεκριμένα τραγούδια σε μια συναυλία.

Σε ένα βίντεο που δημοσίευσε στο YouTube, ο Bruce Springsteen εξήγησε ότι ηχογράφησε ένα ολόκληρο άλμπουμ το οποίο έβαλε στο συρτάρι πριν ξεκινήσει την προετοιμασία του «Only The Strong Survive».

«Όπως και στο παρελθόν, χωρίς ποτέ να πτοούμαι, συνέχισα να ηχογραφώ. Στη δεύτερη προσπάθειά μου, βρήκα ένα θέμα που ήθελα να εξερευνήσω», είπε.

Το θέμα ήταν ένας ολόκληρος δίσκος με επίκεντρο το τραγούδι: «Είχα περάσει την επαγγελματική ζωή μου με τη φωνή μου στην υπηρεσία των τραγουδιών μου, περιορισμένη από τις ενορχηστρώσεις μου, από τις μελωδίες μου, από τις συνθέσεις και από τις κατασκευές μου», ανέφερε.

«Η φωνή μου ερχόταν πάντα δεύτερη, τρίτη ή τέταρτη σε σχέση με αυτά τα στοιχεία… Σε αυτό το άλμπουμ, έβαλα τη δική μου πινελιά στο τραγούδι και η ομάδα μου έκανε master και εκσυγχρόνισε ηχητικά μερικά από τα πιο όμορφα τραγούδια του αμερικανικού pop κανόνα. Διασκέδασα τόσο πολύ ηχογραφώντας αυτή τη μουσική», πρόσθεσε.

Το εξώφυλλο του άλμπουμ γράφει «Covers Volume 1», αφήνοντας να εννοηθεί ότι στο μέλλον μπορεί να κυκλοφορήσουν και άλλα άλμπουμ με διασκευές όπως το «Only The Strong Survive».

Το «Only The Strong Survive» είναι το πρώτο άλμπουμ με διασκευές που κυκλοφορεί ο Bruce Springsteen μετά το «We Shall Overcome: The Seeger Sessions» του 2006.

Ο Bruce Springsteen έκανε μία παγκόσμια περιοδεία για την προώθηση εκείνου του δίσκου, αλλά δεν υπάρχουν σχέδια για μία ειδική περιοδεία για το «Only The Strong Survive». Τον Φεβρουάριο του 2023 θα ξεκινήσει μία νέα περιοδεία με την E Street Band με την οποία θα ταξιδέψει σε όλη τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη.

Το tracklist του «Only The Strong Survive»

1. Only the Strong Survive
2. Soul Days feat. Sam Moore
3. Nightshift
4. Do I Love You (Indeed I Do)
5. The Sun Ain’t Gonna Shine Anymore
6. Turn Back the Hands of Time
7. When She Was My Girl
8. Hey, Western Union Man
9. I Wish It Would Rain
10. Don’t Play That Song
11. Any Other Way
12. I Forgot to Be Your Lover feat. Sam Moore
13. 7 Rooms of Gloom
14. What Becomes of the Brokenhearted
15. Someday We’ll Be Together

Πηγή:hitchannel

Συντάχθηκε από: Γιώργος Βεληντσιάης

Προηγούμενο Άρθρο

News

Πέθανε ξαφνικά σε ηλικία 59 ετών ο ράπερ Coolio

Πέθανε σε ηλικία 59 ετών ο Coolio. Ο ράπερ που σημείωσε τεράστια επιτυχία στα 90s με το τραγούδι "Gangsta's Paradise" βρέθηκε νεκρός στην τουαλέτα του σπιτιού ενός φίλου του στο Λος Άντζελες, σύμφωνα με τον επί χρόνια μάνατζερ του. Ο Jarez ανέφερε ότι ο Coolio πήγε στην τουαλέτα στο σπίτι του φίλου του, αλλά αργούσε να βγει με τον φίλο του μπαίνει στην τουαλέτα μετά από λίγο και να τον βρίσκει ξαπλωμένο στο πάτωμα […]

today29/09/2022

0%