News

Bono: Οι απειλές κατά της ζωής των U2 και της οικογένειάς του

today18/10/2022

Φόντο
share close

Ο Bono περιγράφει ότι οι U2 στοχοποιήθηκαν από τον ΙΡΑ, από γκάνγκστερ και από ακροδεξιές ομάδες.

Ο Bono των U2 αποκαλύπτει στο νέο βιβλίο του «Surrender: 40 Songs, One Story» τις απειλές που έχει δεχθεί για τη ζωή του καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του.

Στο βιβλίο, ο Bono αναφέρεται στις πολυάριθμες απειλές που δέχτηκε από την παραστρατιωτική οργάνωση του Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού (ΙΡΑ), από γκάνγκστερ και από ακροδεξιές ομάδες.

Ο Bono θυμάται στο βιβλίο ότι ο Gerry Adams, πρώην ηγέτης του ιρλανδικού εθνικιστικού κόμματος Sinn Féin, του είχε πει ότι «βρωμάει» εξαιτίας της φιλειρηνικής στάσης των U2.

«Η αντίθεση των U2 στους παραστρατιωτικούς (κάθε είδους) είχε κοστίσει στον IRA πολύτιμα έσοδα στις ΗΠΑ», εξηγεί ο τραγουδιστής.

Ο Bono μίλησε για το βιβλίο στο Cheltenham Literature Festival των Times και των Sunday Times στις 16 Οκτωβρίου και θυμήθηκε ότι ειδικοί πράκτορες τον ενημέρωσαν ότι η σύζυγός του Ali Stewart ήταν πιο πιθανός στόχος εθνικιστών από εκείνον.

«Ακόμα το παίρνω άσχημα αυτό», παραδέχεται στο βιβλίο του.

Ο τραγουδιστής των U2 αποκαλύπτει ακόμα ότι κακοποιοί από την Ιρλανδία τον είχαν απειλήσει ότι σχεδίαζαν να απαγάγουν την οικογένεια.

Ο Bono περιγράφει ότι «ένας γνωστός αρχηγός μίας συμμορίας στο Δουβλίνο σχεδίαζε να απαγάγει τις κόρες του, ότι οι άνθρωποί του παρακολουθούσαν τα σπίτια μας για αρκετούς μήνες και ανέπτυξαν ένα λεπτομερές σχέδιο».

Bono - U2 - Hit Channel

Επίσης, ισχυρίζεται ότι ακροδεξιές ομάδες στοχοποίησαν τους U2 μετά την κυκλοφορία του «Pride», ένα τραγούδι – αφιέρωμα στον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

Μιλώντας στην εκδήλωση των Times, ο Bono θυμήθηκε ότι κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας στην Αριζόνα, τον προειδοποίησαν ότι αν τραγουδούσε τον στίχο για τη δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, «δεν θα έφτανε μέχρι το τέλος του τραγουδιού».

Ο Bono είπε ότι «βασίστηκε σε κάποιον μεσσία» και τραγούδησε τον στίχο: «Ο πυροβολισμός ακούγεται στον ουρανό του Μέμφις, ελεύθερος επιτέλους, σου πήραν τη ζωή, δεν μπόρεσαν να πάρουν την περηφάνια σου».

«Τότε συνειδητοποίησα τη σοβαρότητα της κατάστασης και όντως έκλεισα τα μάτια μου. Ήταν μία μικρή πιθανότητα, αλλά για παν ενδεχόμενο», εξήγησε.

Φτάνοντας στο τέλος του τραγουδιού, είπε: «Είμαι ακόμα ζωντανός. Ωραία». «Και κοίταξα ψηλά και δεν μπορούσα να δω το πλήθος γιατί ο Adam Clayton στεκόταν μπροστά μου και ήταν εκεί για όλο το κουπλέ», πρόσθεσε.

Το νέο βιβλίο «Surrender: 40 Songs, One Story» του Bono θα κυκλοφορήσει την 1η Νοεμβρίου από τον εκδοτικό οίκο Alfred A. Knopf και σε μορφή audiobook μέσω της Penguin Random House.

Στο βιβλίο των 576 σελίδων θα εξερευνήσει την προέλευση 40 σημαντικών τραγουδιών της εκτεταμένης δισκογραφίας των U2, ενώ παράλληλα θα αφηγείται την ιστορία της ζωής του. Κάθε κεφάλαιο φέρει το όνομα του τραγουδιού με το οποίο ασχολείται ο Bono.

Πηγή:hitchannel

Συντάχθηκε από: Γιώργος Βεληντσιάης

Προηγούμενο Άρθρο

News

Ο Ozzy Osbourne είχε γεμίσει το δωμάτιο ενός ξενοδοχείου με το αίμα ενός διαμελισμένου καρχαρία

Ο Ozzy Osbourne είχε ξεσπάσει σε έναν καρχαρία ενώ ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του Ozzy Osbourne, τα καμώματά του έχουν γίνει τόσο θρυλικά όσο και η μουσική του. Ο 73χρονος τραγουδιστής έχει γράψει σχεδόν μόνος του το βιβλίο της έξαλλης rock’n’roll συμπεριφοράς. Έχει δαγκώσει το κεφάλι μίας ζωντανής νυχτερίδας στη σκηνή, έχει δαγκώσει δύο λευκά περιστέρια, έχει συλληφθεί επειδή ούρησε στο μνημείο Alamo στο Σαν Αντόνιο του Τέξας […]

today13/10/2022

0%