Ακούστε το νέο τραγούδι των Tindersticks μαζί με την τραγουδίστρια των Savages

Written by on 13/10/2015

Οι Tindersticks το δημοφιλές συγκρότημα από το Nottingham της Βρετανίας, σχηματίστηκε το 1992. Τυπολογικά η μουσική τους κατατάσσεται στο ροκ, όμως περιέχει πλούσια σόουλ, τζαζ και κλασικά στοιχεία.
Σήμα κατατεθέν τους αποτελεί η βαρύτονη φωνή του τραγουδιστή τους. Ιδιαίτερα κατά τη δεκαετία του ’90, διακρίθηκαν για τις πολύπλοκες ενορχηστρώσεις των τραγουδιών τους, για τις οποίες (εκτός των συνηθισμένων οργάνων μιας ροκ μπάντας) χρησιμοποιούσαν βιολί, κοντραμπάσο, φλάουτο, μεταλλόφωνο, τρομπέτα, κλαρινέτο κ.ά. Για το λόγο αυτό, σε κάποιες ηχογραφήσεις και συναυλίες συνοδεύονται από μικρές συμφωνικές ορχήστρες εγχόρδων. Στη συνέχεια, από τον τέταρτο δίσκο τους και μετά, στράφηκαν σε λιγότερο σύνθετες φόρμες με περισσότερα σόουλ στοιχεία, παραμένοντας όμως εντός αυτού που ήδη είχε καθιερωθεί ως «ήχος Τίντερστικς».
Τέσσερα χρόνια μετά το “The Something Rain”, οι Tindersticks κυκλοφορούν νέο άλμπουμ. Ακούστε το πρώτο single  σε σκηνοθεσία του Βραζιλιάνου Gabriel Sanna. Στο κομμάτι συμμετέχει η τραγουδίστρια του γυναικείου post-punk group Savages (που έκλεψε την παράσταση στο φετινό Plissken Festival) Jenny Beth.
To “The Waiting Room” κυκλοφορεί στις 22 Ιανουαρίου από την Rockarolla.

 
Πηγή


Current track

Title

Artist