News

CONNECT FAMILY FESTIVAL: Το Πρώτο Forum και Festival Οικογένειας στο Δήμο Νεάπολης Συκεών

today16/05/2024

Φόντο
share close

Το Connect Family με την υποστήριξη του Δήμου Νεάπολης-Συκεών και την ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ, διοργανώνει το πρώτο ετήσιο CONNECT FAMILY FESTIVAL, ένα διήμερο γεμάτο εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες αφιερωμένες στην οικογένεια. Το φεστιβάλ θα λάβει χώρα στον Δήμο Νεάπολης Συκεών στις 17 και 18 Μαΐου 2024, προσκαλώντας οικογένειες να γιορτάσουν μαζί την ομορφιά και τη σημασία των οικογενειακών δεσμών.

Πρώτη Ημέρα: Επιστημονική Ημερίδα
Ημερομηνία: Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024
Τοποθεσία: Κλειστό Θέατρο Συκεών, Θεσσαλονίκη
Πρόγραμμα Ημερίδας:

Εναρκτήρια Συνεδρία:

·  Συντονισμός: Νίκος Μπαλτάς, Γενικός Διευθυντής ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ και Εβίτα Αγαπητού, Υπεύθυνη Στρατηγικού Σχεδιασμού ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ.

·  Χαιρετισμοί:Σίμος Δανιηλίδης, Δήμαρχος Νεάπολης Συκεών,
Μελίνα – Μαρία Δερμετζοπούλου, Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ,Ευγενία Γεωργάκα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ψυχολογίας, Κωνσταντίνος Φουντουλάκης,
Εθνικός Εκπρόσωπος για την Ψυχική Υγεία στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) ,Βασίλειος Μποζίκας, Πρόεδρος Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας (ΕΨΕ)

Πρώτη Θεματική Συνεδρία:

·  Οικογένεια και Σχολική Ζωή: Παρουσιάσεις από Ελευθερία Γωνίδα, Σοφία Ασβεστά, και Έλενα – Ιωάννα Ναζλίδου, επικεντρωμένες στις σχέσεις και τις προκλήσεις μεταξύ οικογένειας και σχολείου.

Δεύτερη Θεματική Συνεδρία:

·  Νέες μορφές Γονεϊκότητας/Υπογεννητικότητα: Με τις ομιλίες των Βιολέτα Βαϊτση, Ελευθερία Λίλη και Αικατερίνη Τσούρα, εστιασμένες στις σύγχρονες προκλήσεις της γονεϊκότητας και της υπογεννητικότητας.

Τρίτη Θεματική Συνεδρία:

·  Ενδοοικογενειακή βία: Παρουσιάσεις από την Μίνα Φιλιοπούλου και τον Στέφανο Αλεβίζο, με επίκεντρο τα νομικά και ψυχολογικά ζητήματα που συνδέονται με την ενδοοικογενειακή βία.

Κλείσιμο της Ημερίδας:

·  Συμπεράσματα και κλείσιμο από τον Νίκο Μπαλτά.

Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε σε αυτήν την κρίσιμη εκδήλωση, όπου θα διερευνηθούν θέματα ζωτικής σημασίας για την οικογενειακή ζωή και την κοινωνική ανάπτυξη.

Δεύτερη Ημέρα: Πολιτιστικές και Ψυχαγωγικές Δραστηριότητες
Ημερομηνία: Σάββατο, 18 Μαΐου 2024
Τοποθεσία: Ανοιχτό Θέατρο Νεάπολης, Θεσσαλονίκη
Περιγραφή: Η δεύτερη ημέρα του φεστιβάλ θα περιλαμβάνει δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες, από εργαστήρια πηλού, χορούς, κατασκευές κούκλας, μέχρι γιγάντιες σαπουνόφουσκες και ένα εκρηκτικό βραδινό πάρτι με DJ. Οι δραστηριότητες αυτές αποσκοπούν στην προαγωγή της οικογενειακής ευημερίας και της κοινωνικής συνοχής.

Πρόγραμμα Ημέρας:

·  16:30-17:00, Εργαστήριο Πηλού “Ένα Παιδί Κοιτάζει τα Άστρα”: Ένα δημιουργικό εργαστήριο που ενθαρρύνει τα παιδιά να εκφράσουν την τέχνη τους μέσα από τον πηλό.

·  17:00-18:00, Messy Παιχνιδοιστορίες “Workshops of Joy” by Nikoleta Lilideri: Εντυπωσιακά και διασκεδαστικά παιχνίδια που ενισχύουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα.

·  17:00-17:30, Χοροί της Σάμου “Η Αγία Φωτεινή η Νεαπολίτις”: Μια παρουσίαση παραδοσιακών χορών από την Ι.Μ.Ν Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως.

·  17:30-18:00, Παιχνίδια Μουσικοκινητικής (Connect Family): Διασκεδαστικά παιχνίδια που συνδυάζουν τη μουσική και την κίνηση.

·  18:00-20:00, Εργαστήριο Κατασκευής Κούκλας “Οι Κούκλες Ζωντανεύουν στο Εργαστήρι του Τζεπέτο”: Παιδιά και γονείς δημιουργούν κούκλες υπό την καθοδήγηση της Καλλιτεχνικής Παιδαγωγικής Ομάδας Σχεδία.

·  18:00-19:00, Γιγάντιες Σαπουνόφουσκες “Workshops of Joy” by Nikoleta Lilideri: Μια ώρα γεμάτη μαγεία και παιχνίδι με σαπουνόφουσκες.

·  19:00-19:30, Παραδοσιακοί Χοροί (Χορευτικό Συγκρότημα Δήμου Νεάπολης Συκεών): Ένας απολαυστικός χορευτικός παράδεισος που παρουσιάζει την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά.

·  19:30-20:00, Παρουσίαση Μοντέρνων Χορών (Πολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος Ισσοροπία): Σύγχρονες χορογραφίες που συνδυάζουν την έκφραση και την κίνηση.

·  20:00-21:00, Stand Up Clown (Κόκκινες Μύτες): Ένα κωμικό σόου που θα φέρει το γέλιο σε μικρούς και μεγάλους.

·  Μετά τις 21:00, Live DJ Set και Party: Ο τέλειος επίλογος για μια ξεχωριστή μέρα, με μουσική και χορό κάτω από τα αστέρια.

Η συμμετοχή στην επιστημονική ημερίδα είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται προεγγραφή.

Για εγγραφές και περαιτέρω πληροφορίες, επισκεφτείτε τον επίσημο σύνδεσμο: Εγγραφή εδώ

Διοργανωτές : Connect Family, AμΚΕ ΙΑΣΙΣ

Συνδιοργανωτής : Δήμος Νεάπολης – Συκεών

Υπό την Αιγίδα : Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας , Invest In Families

Χορηγοί Επικοινωνίας : 96.8 Velvet, Kids Project

Συμμετέχοντες Φορείς : Infinity Greece , Μιλάμε για τον Αυτισμό, Χ.Α.Ν.Θ, ΠΝΟΕΣ SKG , Greek Eco Project ,Φάρος του Κόσμου , Πυξίδα , Εθνικό Ίδρυμα Κωφών , Connect Inn , IASIS | At Work , Connect Support, Rescue GR Έλληνες Διασώστες , ΜΑΜΑ ,Solidarity Now , Δήμος Νεάπολης – Συκεών Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών

 

 

Συντάχθηκε από: velvet968

Προηγούμενο Άρθρο

News

Ο Ed Sheeran τραγούδησε σε μαθητές δημοτικού σχολείου – Η εμφάνιση – έκπληξη

Ο Ed Sheeran μίλησε στους μαθητές και τους τραγούδησε με την κιθάρα του. Ο Ed Sheeran έκανε μία απρόσμενη ζωντανή εμφάνιση σε ένα δημοτικό σχολείο στο Brighton την περασμένη εβδομάδα. Ο Βρετανός τραγουδιστή επισκέφτηκε το Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Fairlight την Παρασκευή 10 Μαΐου για να συναντήσει μικρούς μαθητές και να πραγματοποιήσει μία ακουστική εμφάνιση τριών τραγουδιών σε μία ειδική σχολική γιορτή. Η επίσκεψη του Ed Sheeran οργανώθηκε από το Create Music – […]

today15/05/2024

0%