Φιλανθρωπική Δημοπρασία Έργων Τέχνης & Αντικών!

Written by on 06/11/2019

       Φιλανθρωπική Δημοπρασία Έργων Τέχνης & Αντικών

Σύμπραξη τριών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της τέχνης και του εμβληματικού ξενοδοχείου MakedoniaPalace για την ενίσχυση και υποστήριξη των δράσεων της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας – Παράρτημα Μακεδονίας & Θράκης.ΤοMakedoniaPalace, ο Οίκος Δημοπρασιών LoudosAuctions, η ChalkosGalleryκαι η ZiarasAntiques σας προσκαλούν στη φιλανθρωπική δημοπρασία έργων τέχνης & αντικών που θα λάβει χώρα τηνΤετάρτη6Νοεμβρίου (17:30 έκθεση των αντικειμένων της δημοπρασίας, 20:30 έναρξη δημοπρασίας) στο MakedoniaPalace (Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου 2, Θεσσαλονίκη 54640).

Θα δημοπρατηθούν περισσότεροι απο 150 λαχνοίπου περιλαμβάνουν έργα μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, ποιοτικές αντίκες, συλλεκτικά ρολόγια, βιβλία και διακοσμητικά αντικείμενα.

Στα έργα ελληνικής τέχνης με έμφαση τη Θεσσαλονίκηθα δημοπρατηθεί ο Μέγας Αλέξανδρος του Παύλου Κουγιουμτζή και έργατου Αλέκου Φασιανού, Γ. Λάππα, Εδουάρδου Σακαγιάν, Jean Xceron (Yiannis Xirocostas), Δανιήλ (Παναγόπουλος), Mayo (Αντώνης Μαλλιαράκης), Μιχάλης Γκαρούδης.

Στα έργα ξένων καλλιτεχνών ξεχωρίζει ένα σχέδιο του AndyWarhol της συλλογής του Τάκη Ευσταθίου απο τη Νέα Υόρκη(προσωπικού φίλου του Ιόλα και του AndyWarhol), η συλλογή έργων του Γερμανού HubertBerke (1908-1979) και το γλυπτό TheSpiritofHermesτου διεθνούς φήμης Ιάπωνα γλύπτη MasaakiNoda (το γλυπτό μνημειακών διαστάσεων είναι τοποθετημένο στο Δήμο Μαραθώνα). Επίσης θα δημοπρατηθούν έργα του Τούρκου popartistYiğitYazıcı, του Καναδού streetartistG.Knightκαι του Γάλλου popartistRSArtist. Τέλος ξεχωρίζει το πορτραίτο του Τάκη Ευσταθίου από τον διεθνούς φήμης αμερικανό φωτογράφο DouglasDubler με τίτλο «TakisE. N.Y.C. 2019».

Η δημοπρασία περιλαμβάνει επίσης μέρος με αντίκες και διακόσμηση, ξεχωρίζουν μεταξύ άλλων, οι συλλογές με ενυπόγραφα και αριθμημένα συλλεκτικά ρολόγια τσέπης και τοίχου, μια αντίκα σόμπα μασίνα της εταρείας Rover περιόδου 1870, η συλλογή άλμπουμ με φωτογραφίες από starsτου Hollywood καιη συλλογή απο κάρτ ποστάλ του 1910 σε ιδιαίτερο δέσιμο.

Μεγάλο διεθνές ενδιαφέρον έχει προσελκύσει και η συλλογή με Ιαπωνικά παραμύθια μεταφρασμένα στα Αγγλικά από τον Λευκάδιου Χέρν (τέλη 19ου αιώνα), αλλά και τα βιβλία με θέμα τον Έλληνα εθνικό συγγραφέα της Ιαπωνίας.

Παράλληλα, θαδημοπρατηθείσυλλογήαπομεταξοτυπίεςκαιλιθογραφίεςμευπογραφέςτουΓιάννηΤσαρούχη, StephenAntonakos, Takis (PanayiotisVassilakis), NassosDaphnis, ΑλέκουΦασιανού,Chryssa(Vardea).

Τέλος, θα βγούν στο σφυρί πολλά αντικείμενα χωρίς τιμή ασφαλείας (που σημαίνει ότι θα κλείσουν όσο  τα χτυπήσει η αίθουσα) με τιμές εκτίμησης που ξεπερνούν τα 1000€!

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί υπέρ της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας – Παράρτημα Μακεδονίας & Θράκης.

Τρόποι συμμετοχής στη δημοπρασία:

  • Με φυσική παρουσία στην αίθουσα της δημοπρασίας (δωρεάν είσοδος)
  • Με τηλεφωνική συμμετοχή
  • Με γραπτή προσφορά
  • Ηλεκτρονικά (onlinebidding) παράλληλα με ζωντανή μετάδοση της δημοπρασίας με δωρεάν εγγραφή κάνοντας κλίκ ΕΔΩ

Ο κατάλογος της δημοπρασίας είναι διαθέσιμος ηλεκτρονικά στο www.loudos.gr 

Φιλανθρωπική Δημοπρασία Έργων Τέχνης & Αντικών

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου:

20:30 (έναρξη δημοπρασίας)

17:30 (έκθεση αντικειμένων)

Τοποθεσία:

MakedoniaPalace (Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου 2, Θεσσαλονίκη 54640).

Για συμμετοχή στη δημοπρασία ή για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον δημοπράτη Θάνο Λούδο στο 6973507282 ή στο info@loudos.gr


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Current track

Title

Artist