Φωτογραφίες των Beatles πουλήθηκαν για 250.000 δολάρια

Written by on 30/03/2018

Ιδιαίτερα υψηλό ήταν το τίμημα που καταβλήθηκε σε δημοπρασία για μία σειρά φωτογραφιών των Beatles που δεν είχαν δει ποτέ το «φως» της δημοσιότητας.

Το άλμπουμ ενός εφήβου που περιείχε περισσότερες από τριακόσιες αδημοσίευτες φωτογραφίες των Beatles από τις πρώτες τους εμφανίσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, πουλήθηκε σε μία δημοπρασία για περισσότερα από 250.000 δολάρια (202.300 ευρώ).

Οι φωτογραφίες του Mike Mitchell κατέγραψαν το θρυλικό συγκρότημα από τη Μεγάλη Βρετανία στις περίφημες συναυλίες που έδωσε στην Ουάσινγκτον και στη Βαλτιμόρη πριν από 54 χρόνια, το 1964.

Όπως μεταφέρει σχετικό δημοσίευμα στο βρετανικό «The Guardian», ένα σύνολο 413 αρνητικών πουλήθηκαν σε δημοπρασία έναντι 250.000 δολαρίων. 46 από τα αρνητικά δεν είχαν δει ποτέ μέχρι πριν το «φως» της δημοσιότητας.

Εκείνη την εποχή ο Mike Mitchell ήταν 18 χρονών και είχε την έμπνευση να φωτογραφήσει τους Beatles έχοντας παρακολουθήσει την αξιομνημόνευτη τηλεοπτική εμφάνιση του συγκροτήματος στην εκπομπή του Ed Sullivan το Φεβρουάριο του 1964.

Όπως είπε: «Ήταν μεγάλο κίνητρο να καταλήξω με το υλικό που ήταν τόσο μοναδικό όσο θα μπορούσε να είναι.»

Από τη στιγμή που δεν μπορούσε να αντέξει οικονομικά την αγορά ενός φλας, ο Mike Mitchell απαθανάτισε την μπάντα των Beatles, αποτελούμενη από τους John Lennon, Paul McCartney, George Harrison και Ringo Starr, όταν έφτασε στο ιστορικό Coliseum της Ουάσινγκτον χρησιμοποιώντας το φυσικό φως της ημέρας.

Στη συναυλία που ακολούθησε το Σεπτέμβριο στην πόλη της Βαλτιμόρης, ο Mitchell ανέβηκε επάνω στη σκηνή για να καταφέρει να φωτογραφίσει το συγκρότημα από καλύτερη γωνία λήψης.


Current track

Title

Artist