Η Eurovision απειλείται από τον κορονοϊό;

Written by on 11/03/2020

Μπορεί να έχουμε επιλέξει το τραγούδι που θα βρεθεί στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού “Eurovision” και μπορεί η Στεφανία Λυμπερακάκη να είναι έτοιμη να ανέβει στη σκηνή και να τραγουδήσει το “Superg!rl”, αλλά ο κορονοϊός επηρεάζει ήδη τον διαγωνισμό τραγουδιού.

Όπως φάνηκε σε video που πρόβαλλε η εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου στο Open, «Ευτυχείτε», ο εθνικός τελικός της Δανίας για την επιλογή του τραγουδιού που θα βρεθεί στην Ολλανδία για τη Eurovision, έγινε λόγω του κορονοϊού, κεκλεισμένων των θυρών. Το φαντασμαγορικό show των συμμετεχόντων έγινε μόνο για την τηλεοπτική μετάδοση του τελικού καθώς ο χώρος που τραγουδούσαν ήταν άδειος.

Ο κορονοϊός και η συνάντηση των αρχηγών των αποστολών της Eurovision

Επιπλέον η μετάδοση του κορονοϊού επηρεάζει και τη συνάντηση των αρχηγών των αποστολών των χωρών που θα συμμετέχουν. Η συνάντηση είχε προγραμματιστεί για τις 13 Μαρτίου και ακόμα δεν έχει ακυρωθεί. Ωστόσο, ήδη έχουν αποφασίσει να μην ταξιδέψουν στην Ολλανδία για το meeting, η Σουηδία και το Ισραήλ ενώ σύμφωνα με την OGAE Greece και η ελληνική αποστολή θα απέχει από τη συνάντηση. Μάλιστα μελετάται η διεξαγωγή της συνεδρίασης να γίνει με τηλεδιάσκεψη.

Αυτό συνέβη καθώς βρέθηκε εργαζόμενος στην EBU στη Γενεύη θετικός στον κορονοϊό. Με αυτή την αφορμή η EBU εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση, με την οποία ενημέρωσε ότι μετά από συνεννόηση με τις αρχές υγείας του Ρότερνταμ όπου θα διεξαχθεί η Eurovision, οι συνεδριάσεις που αφορούν την διεξαγωγή του διαγωνισμού δεν ακυρώνονται, τουλάχιστον προς το παρόν. Τα μέλη της EBU από τη Γενεύη, βέβαια, δεν θα παραστούν στα meetings στην Ολλανδία. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, υπάρχει πρόβλεψη για live streaming της συνεδρίασης για όσους τελικά επιλέξουν να μην ταξιδέψουν στην Ολλανδία.

Σε ό,τι αφορά τη διεξαγωγή του διαγωνισμού πάντως, εξετάζεται το ενδεχόμενο να διεξαχθεί κι αυτός κεκλεισμένων των θυρών. Πώς θα είναι μία Eurovision χωρίς το φανατικό κοινό της να κουνάει από κάτω τις σημαίες του; Ας ελπίσουμε ότι η μετάδοση του κορονοϊού θα έχει ελεγχθεί μέχρι τη διεξαγωγή της Eurovision και δεν θα χρειαστεί να το μάθουμε.

Πηγή: LadyLike

Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Current track

Title

Artist