News

Η Patti Smith χρησιμοποιεί το Instagram για να νιώθει «μέρος της κοινωνίας»

today24/11/2022

Φόντο
share close

Η Patti Smith απέκτησε αρχικά λογαριασμό στο Instagram για να μην εκμεταλλεύονται επιτήδειοι το κοινό παριστάνοντας την ίδια.

Η Patti Smith εξήγησε τον λόγο που άρχισε να χρησιμοποιεί το Instagram, λέγοντας ότι αισθάνεται ότι πρέπει να το χρησιμοποιεί για να είναι «μέρος της κοινωνίας».

Μιλώντας στον Guardian για το νέο βιβλίο της «A Book of Days», η Patti Smith θυμήθηκε ότι η κόρη της Jesse ήταν αυτή που της σύστησε την εφαρμογή.

«Μου είπε ότι επειδή δεν ήμουν στο Instagram, ήταν ένα ανοιχτό πεδίο για απατεώνες που εκμεταλλεύονταν και προσέγγιζαν άλλους ανθρώπους στο όνομά μου και είπα: “Τι μπορώ να κάνω γι’ αυτό;”». ανέφερε.

Η Jesse της έδειξε πώς να ανοίξει έναν λογαριασμό και να υποβάλει αίτημα επαλήθευσης. Από τότε που εντάχθηκε στην υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης το 2018, ο λογαριασμός της Patti Smith έχει συγκεντρώσει ένα εκατομμύριο ακόλουθους.

Το βιβλίο «A Book of Days», το οποίο κυκλοφορεί από την Penguin Random House, είναι εμπνευσμένο από τον λογαριασμό της Patti Smith στο Instagram και περιλαμβάνει 366 φωτογραφίες που αποτυπώνουν τη ζωή της «εντός και εκτός περιοδειών» κατά τη διάρκεια ενός έτους.

Patti Smith - Royal Albert Hall

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, η Patti Smith μίλησε για τις ανησυχίες που έχει για την κατάσταση του σύγχρονου κόσμου.

«Σήμερα, ξύπνησα στις τέσσερις το πρωί από έναν βαθύ ύπνο, σκεπτόμενη τις γυναίκες του Ιράν και την κόρη μου… το μυαλό μου ήταν παντού», δήλωσε.

«Συνεχίζω να ξυπνάω κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ένα μέρος του εαυτού μου είναι πάντα σε επίγνωση των όσων συμβαίνουν στην Ουκρανία, της απειλής των πυρηνικών όπλων, της κλιματικής κρίσης, ενός μέρους της Φλόριντα που καταστράφηκε», συνέχισε.

«Όλα αυτά τα πράγματα αναβλύζουν από το μυαλό μου και δεν μπορώ… είμαστε ανίσχυροι να φροντίσουμε τα πάντα, αλλά προσπαθώ να κρατάω αυτούς τους ανθρώπους στη συνείδησή μου, όπως κρατάω και τους νεκρούς στη συνείδησή μου», τόνισε.

Η Patti Smith έχει, μεταξύ άλλων, στο μυαλό της τους γονείς της και τις γυναίκες της Υεμένης, η οποία κατέχει τη δεύτερη χειρότερη θέση στον Παγκόσμιο Δείκτη Πείνας και τον χαμηλότερο Δείκτη Ανθρώπινης Ανάπτυξης από όλες τις μη αφρικανικές χώρες.

«Τον πατέρα μου, τη μητέρα μου – τους σκέφτομαι. Δεν μπορώ να βοηθήσω όλες τις γυναίκες στην Υεμένη που βλέπουν τα μωρά τους να πεθαίνουν από την πείνα. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να τους εκπέμπω αγάπη», είπε η 75χρονη τραγουδίστρια.

«Πρέπει, ως άτομο, να συνεχίσω να κάνω τη δουλειά μου. Πρέπει να βρω έναν τρόπο να εξισορροπήσω τον ταραγμένο κόσμο μας με τη δική μου αισιοδοξία, τη χαρά και τις υποχρεώσεις μου. Έτσι, είναι πάντα στο μυαλό μου και είναι περίπλοκο», πρόσθεσε.

Το τελευταίο άλμπουμ της Patti Smith ήταν το «Banga» κυκλοφόρησε το 2012. Νωρίτερα φέτος δήλωσε ότι σκοπεύει να κυκλοφορήσει «ένα ακόμη άλμπουμ» και ότι ετοιμάζει το υλικό για τον δωδέκατο δίσκο της.

Πηγή:hitchannel

Συντάχθηκε από: Γιώργος Βεληντσιάης

Προηγούμενο Άρθρο

News

Eurovision: Αλλάζουν όλα στη διαδικασία της ψηφοφορίας – Τι θα ισχύει από το 2023

Η δύναμη της ψηφοφορίας στην Eurovision περνάει στους τηλεθεατές. Σημαντικές αλλαγές στο σύστημα ψηφοφορίας του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2023 ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU). Οι λεπτομέρειες δημοσιεύθηκαν μέσω σχετικού δελτίου τύπου μετά την έγκριση της νέας μορφής διεξαγωγής της ψηφοφορίας από την Επιτροπή Αναφοράς του Διαγωνισμού νωρίτερα σήμερα. Σύμφωνα με τις νέες αλλαγές στη διαδικασία της ψηφοφορίας: • Οι χώρες που θα προκρίνονται από τους ημιτελικούς θα αποφασίζονται μόνο από τις ψήφους των τηλεθεατών. • Οι τηλεθεατές […]

today23/11/2022

0%