Σε δημοπρασία τα παπούτσια του Michael Jackson!

Written by on 31/05/2018

Ένα σπάνιο κομμάτι από τη συλλογή του Michael Jackson δημοπρατήθηκε για πρώτη φορά.

Πριν 35 χρόνια, στις 16 Μαΐου 1983, ο Michael Jackson παρουσίασε για πρώτη φορά επί σκηνής τη διάσημη χορογραφία με όνομα «moonwalk», κατά τη διάρκεια ενός τηλεοπτικού αφιερώματος για τα 25 έτη της εμβληματικής δισκογραφικής εταιρείας Motown.

Το «moonwalk» έγινε η πιο χαρακτηριστική χορευτική κίνηση του «βασιλιάς της ποπ», η οποία περιλάμβανε την ψευδαίσθηση ότι γλιστρούσε προς τα πίσω.

Τα παπούτσια που φόρεσε ο Michael Jackson για να κάνει πρόβα εκείνη την εμφάνιση, όπου τραγούδησε το «Billie Jean», τέθηκαν προς δημοπρασία.

Ένα ζευγάρι μαύρα και δερμάτινα μοκασίνια Florsheim Imperial, νούμερο 38 που έχουν στις σόλες την υπογραφή «Μichael Jackson» με μπλε μαρκαδόρο. Μία από τις σόλες γράφει «Michael #2».

Τα μοκασίνια συνοδεύονται από πιστοποιητικό γνησιότητας, στο οποίο ο Jacksonν τα χαρακτηρίζει ως τα «μαγικά παπούτσια» του.

Michael Jackson - Florsheim Imperial loafers - moonwalk - Motown 25

«Οτιδήποτε σχετίζεται με τον Michael Jackson είναι αξιοσημείωτο και η κατοχή κάτι τόσο απίστευτα ιστορικού, καθώς αυτά τα παπούτσια τα φόρεσε ο Michael όταν έκανε για πρώτη φορά το διάσημο “moonwalk”, είναι κάτι παραπάνω από ξεχωριστό», δήλωσε στο CNN η Brigitte Kruse, ιδιοκτήτρια της GWS Auctions.

«Είναι τόσο μεγάλη τιμή μας που είμαστε σε θέση να τα προσφέρουμε (τα παπούτσια) σε δημοπρασία.»

Η δημοπρασία έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Hilton του Λος Άντζελες και η μεγαλύτερη προσφορά έφτασε τα 80.000 δολάρια (69.000 ευρώ).

Δείτε την πρώτη παρουσίαση του «moonwalk» από τον Michael Jackson παρακάτω:

Πηγή : www.hit-channel.com

Current track

Title

Artist