Ο Andrea Bocelli θα δώσει παράσταση στο άδειο Ντουόμο – Πώς θα τη δείτε ζωντανά

Written by on 08/04/2020

Το Ντουόμο θα ανοίξει τις θύρες του κατ’ εξαίρεση για τη συναυλία του Andrea Bocelli.

Ο Andrea Bocelli θα δώσει ανήμερα του Πάσχα των καθολικών (12 Απριλίου) μία μοναδική παράσταση στον ιστορικό καθεδρικό ναό του Ντουόμο στο Μιλάνο της Ιταλίας, κατόπιν πρόσκλησης της πόλης και του καθεδρικού ναού.

«Την ημέρα κατά την οποία γιορτάζουμε την πίστη μας σε μια ζωή που θριαμβεύει, είναι τιμή μου και είμαι χαρούμενος που απαντώ “Sì” στην πρόσκληση της πόλης και του Ντουόμο του Μιλάνου».

Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο η Andrea Bocelli είπε «ναι» στην πόλη του Μιλάνου εν μέσω μιας δύσκολης περιόδου που έχει αφήσει πληγές σε ολόκληρη την Ιταλία.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί χωρίς θεατές και θα απαγορευτεί αυστηρά η πρόσβαση στο κοινό, σύμφωνα με τους τοπικούς κυβερνητικούς κανονισμούς για τον COVID-19.

Η συναυλία θα μεταδοθεί ζωντανά σε όλο τον κόσμο από το κανάλι του τενόρου στο YouTube (στις 20:00 ώρα Ελλάδας, στις 12/04), ενώνοντας τον κόσμο σε πείσμα της παγκόσμιας πανδημίας.

Ο καθεδρικός ναός του Ντουόμο, ένα εθνικό και διεθνές τοπόσημο που είναι επί του παρόντος κλειστό για όλους, θα ανοίξει τις θύρες του κατ’ εξαίρεση για τον Andrea Bocelli και για τη συναυλία που θα μεταφέρει μήνυμα αγάπης, θεραπείας και ελπίδας στην Ιταλία και στον πλανήτη.

Τον Andrea Bocelli θα συνοδεύσει ο οργανοπαίχτης του καθεδρικού ναού, ο Emanuele Vianelli, ο οποίος θα παίξει σε ένα από τα μεγαλύτερα εκκλησιαστικά όργανα στον κόσμο.

Τα κομμάτια της παράστασης επιλέχθηκαν προσεκτικά και ενορχηστρώθηκαν κατάλληλα για την περίσταση, μία συμβολική ημέρα για την ανανέωση της ζωής. Ανάμεσά τους το πολυτραγουδισμένο «Ave Maria» από τους Bach και Gounod, το «Sancta Maria» του Mascagni και αναστάσιμοι ύμνοι.

Την προώθηση της εκδήλωσης έχουν αναλάβει η πόλη του Μιλάνου και το ίδρυμα Veneranda Fabbrica del Duomo, ενώ την παραγωγή έχουν επιμεληθεί η Sugar Music και η Universal Music Group, χάρη στη γενναιόδωρη συμβολή του YouTube.

Να σημειωθεί ότι ο Andrea Bocelli θα συμμετάσχει αφιλοκερδώς.


«Είμαι χαρούμενος που ο Andrea δέχτηκε την πρόσκλησή μας», δήλωσε ο δήμαρχος του Μιλάνου, Giuseppe Sala.

«Πιστεύω στη δύναμη της συλλογικής προσευχής. Πιστεύω στο χριστιανικό Πάσχα, ένα παγκόσμιο σύμβολο της αναγέννησης, το οποίο όλοι – είτε πιστεύουν είτε όχι – το έχουν πραγματικά ανάγκη τώρα», πρόσθεσε ο Andrea Bocelli.

«Χάρη στη μουσική, που θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω streaming, θα ενώσουμε εκατομμύρια χέρια παντού στον κόσμο και θα αγκαλιάσουμε την παλλόμενη καρδιά αυτής της πληγωμένης Γης», συνέχισε.

«Το γενναιόδωρο, γενναίο και δυναμικό Μιλάνο και ολόκληρη η Ιταλία θα γίνουν ξανά, και πολύ σύντομα, επιτυχημένα πρότυπα και το έναυσμα για αναγέννηση που όλοι περιμένουμε», τόνισε.

Παράλληλα ο Andrea Bocelli έχει ενεργοποιήσει μέσω του ιδρύματος που φέρει το όνομά του μία έκτακτη εκστρατεία για την αντιμετώπιση του COVID-19.

Συγκεκριμένα το Ίδρυμα Andrea Bocelli (ABF) έχει ξεκινήσει έρανο για να βοηθήσει νοσοκομεία να αγοράσουν όλα τα απαιτούμενα όργανα και τον απαραίτητο εξοπλισμό για την προστασία του προσωπικού τους. Μπορείτε να καταθέσετε δωρεές στη σελίδα της καμπάνιας στην πλατφόρμα GoFundMe.

Πηγή: Hit Channel
Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Current track

Title

Artist