Ο Bono και street art καλλιτέχνες στον αγώνα κατά του AIDS!

Written by on 24/09/2019

Ο ηγέτης των U2, Bono, ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με street art καλλιτέχνες για να υποστηρίξει μια νέα εκστρατεία που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση για τον αγώνα κατά του AIDS.

Ο τραγουδιστής, ο οποίος ίδρυσε στο παρελθόν παγκόσμιο φιλανθρωπικό οργανισμό κατά του AIDS, «RED», έχει αναθέσει σε 17 καλλιτέχνες να δημιουργήσουν έργα σε επιλεγμένες τοποθεσίες στο Λονδίνο, το Παρίσι, το Βερολίνο και τη Λυών.

Τις επόμενες τρεις εβδομάδες θα αποκαλυφθούν περισσότερες από 20 μοναδικές τοιχογραφίες και εγκαταστάσεις στο πλαίσιο της συντονισμένης εκστρατείας.

Παράλληλα, ο RED θα παρουσιάσει διαδραστικά ψηφιακά έργα τέχνης και πολλούς άλλους τρόπους με τους οποίο το κοινό μπορεί να συμμετάσχει στον αγώνα για την εξάλειψη του AIDS.

«Οι street art καλλιτέχνες κρούουν των κώδωνα του κινδύνου στον αγώνα κατά του AIDS από τότε που εμφανίστηκε ο ιός HIV – από τους δρόμους της Νέας Υόρκης τη δεκαετία του ’80. Υπήρξε μεγάλη πρόοδος, μεγαλύτερη από ό,τι προέβλεψαν πολλοί ειδικοί, αλλά δεν είναι ακόμα αρκετή για να βάλουμε τις σειρήνες να ξεκουραστούν», εξηγεί ο Bono.

«Οι γυναίκες εξακολουθούν να φέρουν το βάρος της ασθένειας αυτής και κάθε εβδομάδα 6.000 από αυτές μολύνονται άσκοπα. Θα έλεγα ότι είναι θέμα επείγουσας ανάγκης», τονίζει.

Ένας από τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην εκστρατεία είναι ο Shepard Fairey, ο καλλιτέχνης που δημιούργησε το θρυλικό έμβλημα «Ελπίδα» (Hope) του πρώην Aμερικανού προέδρου Barack Obama.

Προβολή εικόνας στο Twitter

Πηγή :www.hit-channel.com
Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Current track

Title

Artist