Ο Brian May ανακάλυψε ηχογράφηση με μία από τις πρώτες συναυλίες των Queen

Written by on 11/02/2021

Η κασέτα θεωρούταν χαμένη όλα αυτά τα χρόνια.

Ο Brian May ανακάλυψε μια σπάνια ηχογράφηση που καταγράφει μία από τις πρώτες ζωντανές εμφανίσεις των Queen.

Ο κιθαρίστας λέει στο περιοδικό «Classic Rock» ότι η ηχογράφηση προέρχεται από μια συναυλία που είχαν δώσει στο πανεπιστήμιο Imperial College του Λονδίνου, όπου ο ίδιος είχε σπουδάσει φυσική.

Αν και δεν θυμάται ακριβώς την ημερομηνία της συναυλίας, τη χρονολογεί πριν την είσοδο του μπασίστα John Deacon στην μπάντα, δηλαδή την περίοδο 1970 – 1971.

«Πάντα ψάχνουμε να βρούμε πράγματα που είναι σημαντικά ιστορικά», δήλωσε ο Brian May στο περιοδικό. «Και αυτή η ηχογράφηση ξετρύπωσε πολύ πρόσφατα και είμαι ενθουσιασμένος, καθώς είναι μια από τις πρώτες συναυλίες που είχαμε δώσει, σε ένα αμφιθέατρο στο Imperial College. Δεν ήξερα καν ότι είχα την κασέτα», περιέγραψε.

Οι Queen έπαιξαν στο Imperial College αρκετές φορές εκείνη την εποχή. Ωστόσο η πρώτη τους συναυλία στο πανεπιστήμιο και γενικότερα στο Λονδίνο πραγματοποιήθηκε στις 18 Ιουλίου 1970.

Queen - Freddie Mercury

«Οι Queen είναι τόσο αδούλευτοι στην ηχογράφηση», λέει ο Brian May και παραδέχεται ότι διστάζει να μοιραστεί την κασέτα δημοσίως, αν και το περιεχόμενό της θα ήταν πραγματικά ενδιαφέρον για οποιονδήποτε μακροχρόνιο θαυμαστή του εμβληματικού συγκροτήματος.

«Δεν είχαμε διαμορφωθεί καθόλου. Είναι συναρπαστικό να ακούς τον Freddie σε εκείνο το σημείο στην ανάπτυξή του. Είχε όλη τη θέληση και το χάρισμα και το πάθος, αλλά δεν είχε ακόμη την ευκαιρία να αξιοποιήσει αυτή τη φωνή», σχολίασε για τον Freddie Mercury.

«Αυτό με κάνει να διστάζω λίγο, γιατί δεν είμαι σίγουρος αν ο Freddie θα χαιρόταν τόσο που θα άκουγε τον εαυτό του σε αυτό το στάδιο. Αλλά περιέργως, αν ήταν ζωντανός και καθόταν εδώ αυτή τη στιγμή, πιθανότατα θα έλεγε το ίδιο με εμένα: “Αγάπη μου, ήμασταν παιδιά”», συνέχισε.

«Συζητάμε τι να κάνουμε. Πριν από λίγα χρόνια είχαμε νιώσει πολύ προστατευτικοί και σκεφτήκαμε: “Κανείς δεν πρέπει να το ακούσει, γιατί είμαστε πολύ άγριοι”. Αλλά τώρα, στη θέση που είμαστε στις ζωές μας, νιώθουμε ότι μας συγχωρούν. Δεν ντρεπόμασταν για το πού βρισκόμασταν εκείνη τη στιγμή. Ήμασταν εμείς εναντίον του κόσμου», κατέληξε ο Brian May.

Πηγή: Hit Channel


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Current track

Title

Artist