Ο Ed Sheeran αναδείχτηκε καλλιτέχνης της δεκαετίας στο Ηνωμένο Βασίλειο !

Written by on 13/12/2019

Tα περισσότερα singles και άλμπουμ που έφτασαν στην πρώτη θέση του Ηνωμένου Βασιλείου διαθέτει ο Ed Sheeran.

Ο Ed Sheeran αναδείχτηκε «Επίσημος Κορυφαίος Καλλιτέχνης της Δεκαετίας για το Ηνωμένο Βασίλειο» έπειτα από μια εντυπωσιακή άνοδο στο μουσικό στερέωμα, ανακοίνωσε σήμερα η Εταιρεία των Επίσημων Charts (Official Charts Company).

Η παγκόσμια επιτυχία του με τίτλο «Shape Of You», η οποία πέρασε 14 εβδομάδες στην πρώτη θέση των charts το 2017, αναδείχτηκε Τραγούδι της Δεκαετίας.

Ο Βρετανός καλλιτέχνης, που έχει βραβευτεί με Grammy τέσσερις φορές, τιμήθηκε ακόμη με το «Επίσημο Βραβείο Κατάρριψης Ρεκόρ των Charts», έχοντας τα περισσότερα singles και άλμπουμ που έφτασαν στην πρώτη θέση.

Επιπλέον ο Ed Sheeran διένυσε τις περισσότερες εβδομάδες (79) στην πρώτη θέση, κατά το διάστημα 2010 – 2019, πρόσθεσε η Εταιρεία των Επίσημων Charts, η οποία συντάσσει την εβδομαδιαία λίστα των βρετανικών charts.

Άλλοι καλλιτέχνες που έχουν τιμηθεί με το ίδιο βραβείο στο παρελθόν είναι ο Paul McCartney και ο Justin Bieber.

«Ο Ed κυριαρχεί στα αλήθεια εδώ και μια δεκαετία και επάξια λαμβάνει αυτό το εκπληκτικό νέο βραβείο», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της εταιρείας, Martin Talbot.

«Στην αρχή της δεκαετίας ήταν ένας ελάχιστα γνωστός (παρότι έχαιρε μεγάλης εκτίμησης) 18χρονος από το Suffolk, αλλά ο κατάλογος των επιτευγμάτων του έκτοτε είναι πραγματικά εντυπωσιακός. Σήμερα έχει καθιερωθεί σταθερά ανάμεσα στα υψηλότερα επίπεδα των παγκόσμιων αστέρων της μουσικής», πρόσθεσε.

Ο Ed Sheeran, ο οποίος σήμερα είναι 28 ετών, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα charts του Ηνωμένου Βασιλείου το 2011 με το πρώτο του single με τίτλο «The A Team». Έκτοτε οκτώ singles του έφτασαν στην πρώτη θέση των βρετανικών charts.

Πηγή :hit-channel.com

Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


96,8Velvet

Current track

Title

Artist