News

Ο Jon Bon Jovi πάλεψε με τη «σκοτεινή μιζέρια» για να κάνει το νέο άλμπουμ των Bon Jovi

today19/03/2024

Φόντο
share close

Ο Jon Bon Jovi έπρεπε να ξεπεράσει «πολλά χρόνια δυστυχίας» για να φτάσει στη χαρά.

Ο Jon Bon Jovi αποκαλύπτει ότι πέρασε αρκετά χρόνια «σκοτεινής δυστυχίας» μέσα σε μία δεκαετία χωρίς χαρά – πριν τα αλλάξει όλα για να δημιουργήσει το νέο άλμπουμ των Bon Jovi με τίτλο «Forever».

Αυτή η εμπειρία είναι χαραγμένη στο νέο single «Legendary», το οποίο κυκλοφόρησε από το συγκρότημα την προηγούμενη εβδομάδα, παράλληλα με την ανακοίνωση του άλμπουμ «Forever».

Η ιστορία του άλμπουμ θα αναλυθεί λεπτομερώς και σε μία επερχόμενη σειρά ντοκιμαντέρ που εξερευνά τα 40 χρόνια πορείας του συγκροτήματος με τίτλο «Thank You, Goodnight: The Bon Jovi Story».

«Το κυρίαρχο συναίσθημα αυτού του άλμπουμ είναι η χαρά. Πώς έφτασα στη χαρά; Έπρεπε να ξεπεράσω πολλή σκοτεινή δυστυχία!», δήλωσε ο Jon Bon Jovi στο Ultimate Classic Rock.

«Ο τελευταίος μας δίσκος, που ονομάζονταν “2020”, ήταν γεμάτος παρατηρήσεις και αφηγήσεις για όσα συνέβαιναν στον κόσμο γύρω μας – είτε ήταν οι κρίσεις του COVID είτε ο George Floyd, οι πυροβολισμοί στα σχολεία, οι στρατιώτες με μετατραυματικό στρες», εξήγησε.

Ο Bon Jovi περιέγραψε το «2020» ως «μία αφήγηση και μία παρατήρηση», προσθέτοντας με λύπη: «Δεν μπόρεσα να κάνω και πολλές περιοδείες για τον δίσκο».

Χωρίς να μπορεί να αφιερώσει πολύ περισσότερη προσπάθεια σε εκείνο το άλμπουμ, αποφάσισε να στρέψει την προσοχή του στα 40 χρόνια των Bon Jovi – αλλά στη συνέχεια αντιμετώπισε ένα σοβαρό πρόβλημα.

«Σκεφτόμουν προς τα πού να κατευθυνθώ μουσικά, και συνάντησα ένα πρόβλημα υγείας, όπου έπρεπε τώρα να αναζητήσω έναν ειδικό στον τομέα για να κάνω μία εγχείρηση στις φωνητικές χορδές που δεν γίνεται συχνά», συνέχισε ο τραγουδιστής.

«Και όμως, είναι η 40ή μας επέτειος και θέλω να σημειώσω αυτή τη στιγμή στον χρόνο. Προσλαμβάνω κάποιον – τον γιο του Deepak Chopra, τον Gotham Chopra – για να κάνει αυτή την ταινία. Του δίνω τον απόλυτο έλεγχο. Τον συναντώ στο Λος Άντζελες και μου λέει: “Κατάλαβα. Ενδιαφέρομαι να το κάνω”», περιέγραψε.

«Αλλά λέει: “Δεν πρέπει να είναι μία κολακευτική ταινία. Είναι το τελευταίο πράγμα που χρειάζεστε”. Εγώ είπα: “Έχεις απόλυτο δίκιο. Ξεκινήσαμε αυτό το ταξίδι μαζί”», πρόσθεσε.

Ο Jon Bon Jovi εξήγησε ότι το ντοκιμαντέρ θα αποκαλύψει «γιατί είμαστε αυτό που είμαστε», συμπεριλαμβανομένων «όλων των αληθειών, όλων των δυσκολιών, όλων των γροθιών στη μύτη που μας έφεραν σε αυτό το σημείο».

«Αλλά στο τέλος όλων αυτών ήρθε η χαρά – και η ικανότητά μου να κοιτάζω ψηλά το πρωί, να βλέπω τον ουρανό και να λέω: “Αυτή η μεγάλη κόκκινη μπάλα εκεί πάνω είναι ο ήλιος, και λάμπει!”», είπε.

Ο Jon Bon Jovi πρόσθεσε ότι ξέρει τι έχει σημασία γι’ αυτόν τώρα.

«Ξέρετε, χρειάζεται πολύς κόπος όταν το σκέφτεσαι, γιατί οι περισσότεροι από εμάς σε αυτόν τον τρελό κόσμο, έχουμε το κεφάλι μας κάτω και είμαστε συγκεντρωμένοι στη δουλειά μας, την οικογένειά μας, στο να τα βγάλουμε πέρα, στο να κάνουμε κάτι παραγωγικό», ανέφερε.

«Δεν αφιερώνουμε πραγματικά χρόνο για να μυρίσουμε τα τριαντάφυλλα, αν θέλετε να το θέσετε έτσι. Έτσι, πέρασε μία δεκαετία από τότε που μπόρεσα να νιώσω πραγματικά χαρά», συνέχισε.

Ο Jon Bon Jovi μίλησε επίσης για το νέο τραγούδι του «Legendary», το οποίο έγραψε μαζί με τους Billy Falcon και John Shanks.

«Είπα στον Billy και στον John: “Ας το γράψουμε μαζί. Έχω αυτόν τον σπουδαίο τίτλο… Και αυτό που έχει σημασία για εμένα τώρα είναι απλά να είμαι εδώ με τους φίλους μου, να γράφω το τραγούδι που θέλω να γράψω και να ζω τη ζωή που θέλω να ζήσω”», θυμήθηκε.

Οι στίχοι περιλαμβάνουν αυτό που, με την πρώτη ακρόαση, θα φαινόταν ως αναφορά στον Van Morrison: «Και το κορίτσι με τα καστανά μάτια / Πιστεύει σε εμένα / Θρυλικό.»

Ο τραγουδιστής, όμως, εξήγησε για το πρόσωπο στο οποίο αναφέρεται το τραγούδι: «Είναι η γυναίκα μου – ήταν εκεί πιστά όλη αυτή τη διαδικασία. Ναι, αυτό είναι. Αυτός είμαι εγώ στα 62 μου χρόνια».

How Bon Jovi Worked Through ‘Dark Misery’ to Make Their New Album
Πηγή:postmelody.gr

Συντάχθηκε από: velvet968

Προηγούμενο Άρθρο

News

Ο Justin Timberlake αποκαλύπτει το νέο άλμπουμ «Everything I Thought It Was»,

Το νέο άλμπουμ του Justin Timberlake περιέχει και ένα τραγούδι – έκπληξη με τους *NSYNC. Ο Justin Timberlake κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ του  «Everything I Thought It Was», την πρώτη δισκογραφική δουλειά του μετά από έξι χρόνια. Το νέο άλμπουμ του Justin Timberlake ξεκινά με έναν προσωπικό απολογισμό για την πορεία του μέχρι τώρα. «Θα γίνεις αστέρας, είπαν», ξεκινά στο «Memphis», περιγράφοντας στη συνέχεια μία ζωή όπου η μοναξιά δεν έχει σημασία […]

today15/03/2024

0%