Ο Stevie Wonder μιλά για τις φυλετικές ανισότητες

Written by on 25/01/2021

«Αρρωσταίνω που η αλήθεια αγωνίζεται να ακουστεί».

 

Αν ο Martin Luther King μπορούσε να δει πώς είναι η Αμερική το 2021, τότε «δεν θα πίστευε την έλλειψη προόδου», τόνισε ο Stevie Wonder.

«Αγαπητέ δρ King, σε γνώρισα όταν ήμουν 14 ετών. Ήσουν αληθινός ήρωας και έγινες έμπνευση. Έχω ευλογηθεί να γράψω τραγούδια ελπίδας, αγάπης και ώθησης, πολλά από αυτά εμπνευσμένα από τη ζωή σου», είπε ο Stevie Wonder σε βίντεο που ανάρτησε.

«Περισσότερο από οποιοδήποτε βραβείο που έχω λάβει ποτέ, θέλω να ξέρετε ότι είμαι ευγνώμων για το πώς επηρεάσατε το δικό μου μέρος αγάπης, που μου επέτρεψε να προσπαθήσω να προωθήσω την αγάπη και την ισότητα».

Ο Stevie Wonder συνέχισε λέγοντας ότι παρόλο που οι Ηνωμένες Πολιτείες τιμούν τη γέννηση του Martin Luther King εδώ και δεκαετίες, δεν έχουν τιμήσει πραγματικά το έργο του.

«Είναι επώδυνο να γνωρίζουμε ότι η βελόνα δεν έχει μετακινηθεί καθόλου. Για 36 χρόνια, είχαμε μια εθνική εορτή για να τιμήσουμε τα γενέθλια και τις αρχές σου, αλλά δεν θα πίστευες την έλλειψη προόδου»

«Αρρωσταίνω. Αρρωσταίνω με τους πολιτικούς που προσπαθούν να βρουν μια εύκολη λύση για ένα πρόβλημα που υπάρχει 400 χρόνια. Αρρωσταίνω από μερικούς ανθρώπους που χρησιμοποιούν τον Θεό ως ευκολία και όχι ως δέσμευση. Αρρωσταίνω από τα ψέματα και την εξαπάτηση που κυριαρχούν στην πραγματικότητά μας. Αρρωσταίνω που η αλήθεια αγωνίζεται να ακουστεί», σχολίασε.

 

Ο Stevie Wonder ανέφερε ότι η Αμερική χρειάζεται μια «επιτροπή αλήθειας» και κάλεσε τον πρόεδρο Joe Biden και την αντιπρόεδρο Kamala Harris να «ξεκινήσει επίσημη κυβερνητική έρευνα για να διαπιστώσει την αλήθεια της ανισότητας σε αυτή τη χώρα».

«Αυτή η αλήθεια θα επικυρώσει την ιστορία και αυτή η επιτροπή θα προτείνει συμφιλίωση. Χωρίς αλήθεια, δεν μπορούμε να έχουμε λογοδοσία. Χωρίς λογοδοσία, δεν μπορούμε να έχουμε συγχώρεση. Χωρίς συγχώρεση, δεν μπορούμε να θεραπευτούμε», είπε.

Στη συνέχεια ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός τόνισε: «Όσοι ηγέτες δεν θα αναγνωρίσουν ή δεν αναγνωρίζουν την αλήθεια θα πρέπει να λογοδοτούν. Δρ. Κινγκ, αυτές οι στιγμές απαιτούν θάρρος, όπως έκανες εσύ και πλήρωσες το τίμημα».

«Στο πνεύμα σας, καλώ όλους όσους βρίσκονται στη Γερουσία να πουν την αλήθεια και να ξεκινήσουν τη λογοδοσία, τη συγχώρεση και στη συνέχεια τη θεραπεία», κατέληξε ο Stevie Wonder.

Πηγή: Hit Channel


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Current track

Title

Artist