News

Οι Oasis ανακοινώνουν την ημερομηνία κυκλοφορίας του ντοκιμαντέρ «Oasis Knebworth 1996»!

today14/07/2021

Φόντο
share close

Το ντοκιμαντέρ καταγραφούν τα παρασκήνια των δύο ιστορικών συναυλιών των Oasis στο Knebworth το 1996.
Οι Oasis ανακοίνωσαν τον τίτλο, την ημερομηνία κυκλοφορίας και τις λεπτομέρειες προπώλησης εισιτηρίων για το πολυαναμενόμενο ντοκιμαντέρ «Oasis Knebworth 1996».

Μετά από σχεδόν δύο χρόνια χωρίς σημαντικές ζωντανές εκδηλώσεις οπουδήποτε στον κόσμο, η κινηματογραφική κυκλοφορία του «Oasis Knebworth 1996» στις 23 Σεπτεμβρίου 2021 θα χρησιμεύσει ως μια επίκαιρη υπενθύμιση στους νέους και παλιούς θαυμαστές της ευφορίας και της συντροφικότητας που μπορεί να φέρει μόνο μια υπέροχη συναυλία.

Το «Oasis Knebworth 1996» είναι η ιστορία της ιδιαίτερης σχέσης μεταξύ των Oasis και των οπαδών τους, που ανέδειξαν την εμφάνισή τους στο Knebworth στη μεγαλύτερη συναυλία της δεκαετίας του ’90.

Η συναυλία αποτυπώνεται μέσα από τα μάτια των θαυμαστών που ήταν εκεί και βασίζεται σε εκτεταμένο και αδημοσίευτο αρχειακό υλικό από τη συναυλία και τα παρασκήνια από την εκδήλωση, ενώ περιέχει επιπλέον συνεντεύξεις με το συγκρότημα και τους διοργανωτές της συναυλίας.

Σε σκηνοθεσία του βραβευμένου με Grammy Jake Scott, αυτό το ντοκιμαντέρ είναι μια χαρούμενη και μερικές φορές σπαρακτική κινηματογραφική γιορτή μιας από τις πιο εμβληματικές ζωντανές συναυλίες των τελευταίων 25 ετών, με γνώμονα τη μουσική και τις εμπειρίες των θαυμαστών που παρακολούθησαν εκείνο το μνημειώδες Σαββατοκύριακο.

Τα εισιτήρια για το «Oasis Knebworth 1996» θα είναι διαθέσιμα στη διεύθυνση oasisknebworth1996.com από την Τρίτη 10 Αυγούστου, την ημέρα της συμπλήρωσης 25 ετών από την πρώτη νύχτα των δύο συναυλιών.

Οι δύο θρυλικές συναυλίες των Oasis στο Knebworth πραγματοποιήθηκαν στις 10 & 11 Αυγούστου 1996, συγκεντρώνοντας πάνω από 250.000 νέους μουσικόφιλους.

Η πώληση εισιτηρίων ξεκίνησε στις 11 Μαΐου 1996. Ουρές σχηματίστηκαν έξω από τα τοπικά δισκοπωλεία και τα εκδοτήρια εισιτηρίων κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ θαυμαστές σε όλο τον κόσμο πέρασαν την ημέρα στα σταθερά τηλέφωνα προσπαθώντας να πιάσουν γραμμή για την αγορά εισιτηρίου.

Όλα τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν σε λιγότερο από 24 ώρες, σπάζοντας κάθε ρεκόρ του box office στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι διοργανωτές υπολόγισαν ότι η μπάντα θα μπορούσε να πουλήσει δύο ή τρεις φορές περισσότερα εισιτήρια. Πάνω από το 2% του πληθυσμού του Ηνωμένου Βασιλείου είχε προσπαθήσει να αγοράσει εισιτήρια.

Οι μνημειώδεις συναυλίες είχαν φόντο την αργή ανάκαμψη του Ηνωμένου Βασιλείου από μια δεκαετία ύφεσης. Μετά τη δεκαετία του ’80 η διάθεση της χώρας άρχισε να αλλάζει. Μια πολιτιστική αναζωπύρωση στις τέχνες και τον πολιτισμό δημιουργούσε την Cool Britannia» και στη στιγμή της αστρονομικής ανόδου, οι Oasis ενσαρκώνει αυτή τη νέα αισιοδοξία.

Μέσα σε δύο χρόνια οι Oasis είχαν γίνει ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα στον κόσμο και όταν το κοινό έβλεπε τα πέντε μέλη της μπάντας στη σκηνή μπροστά του, ένιωθε πως τα πάντα ήταν δυνατά.

Οι συναυλίες των Oasis στο Knebworth περιείχαν ένα πρόγραμμα γεμάτο από την αρχή μέχρι το τέλος κλασικά τραγούδια όπως τα «Columbia», «Acquiesce», «Champagne Supernova», «Don’t Look Back In Anger», «Live Forever» και «I Am The Walrus», αλλά και το «Wonderwall», το πρώτο τραγούδι από τη δεκαετία του 1990 που ξεπέρασε το ένα δισεκατομμύριο streams στο Spotify, τραγούδια που ήταν το απόγειο της επιτυχίας του συγκροτήματος και μία συλλογή ορόσημων για μια ολόκληρη γενιά.

Την παραγωγή του «Oasis Knebworth 1996» έχει κάνει η Black Dog Films, ενώ οι Noel Gallagher και Liam Gallagher έχουν ρόλο εκτελεστικών παραγωγών. Το ντοκιμαντέρ θα χρηματοδοτηθεί και θα διανεμηθεί από τη Sony Music Entertainment και θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους από την Trafalgar Releasing.

Ο Liam Gallagher λέει: «Το Knebworth για μένα ήταν το Woodstock της δεκαετίας του ’90. Όλα αφορούσαν τη μουσική και τους ανθρώπους. Δεν μπορώ να θυμηθώ πολλά για αυτό, αλλά δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Ήταν βιβλικό».

Ο Noel Gallagher προσθέτει: «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν παίξαμε ποτέ το “Rock Star”!».

Ο Tom Mackay, Πρόεδρος Premium Περιεχομένου στη Sony Music Entertainment, σχολιάζει: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την RSA Films και την Trafalgar Release για να φέρουμε στο παγκόσμιο κοινό μια απίστευτη κινηματογραφική εμπειρία για μία από τις πιο ιστορικές συναυλίες των Oasis. Η πρεμιέρα του “Oasis Knebworth 1996” προσκαλεί γενιές θαυμαστών που δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν αυτό το εμβληματικό show για να ζήσουν τη διαχρονική ενέργεια και τον αντίκτυπο γύρω από την εμφάνιση των Oasis που πραγματικά συγκλόνισε το Knebworth πριν από 25 χρόνια».

Ο Marc Allenby της Trafalgar Releasing σημειώνει: «Η επιτυχία και η συνεχιζόμενη κληρονομιά του Oasis καθόρισαν μια γενιά με τρόπο που λίγα συγκροτήματα έχουν καταφέρει σε όλη τη μουσική ιστορία. Είμαστε υπερήφανοι που φέρνουμε αυτήν την εορταστική ταινία στους κινηματογράφους, συγκεντρώνοντας κοινό από όλο τον κόσμο για τον εορτασμό της 25ης επετείου αυτών των συναυλιών».

Πηγή: Hit Channel

Συντάχθηκε από: velvet968

Προηγούμενο Άρθρο

News

Ed Sheeran: Γιατί δεν ήθελε να κυκλοφορήσει το «Shape Of You»!

Ο Ed Sheeran εξηγεί γιατί δεν ήθελε να ηχογραφήσει το «Shape Of You» και περιγράφει πώς άλλαξε γνώμη. Ο Ed Sheeran αποκαλύπτει ότι οι άνθρωποι από το στενό περιβάλλον του τον έπεισαν να μην χάσει την ευκαιρία να κυκλοφορήσει μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του. Το «Shape Of You» είναι μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες που έχουν κυκλοφορήσει στα χρονικά της ψηφιακής εποχής. Το music video του τραγουδιού είναι το […]

today14/07/2021

0%