News

Prince: Στα 156,4 εκατομμύρια δολάρια εκτιμήθηκε η αξία της περιουσίας του

today19/01/2022

Φόντο
share close

Η διανομή της περιουσίας του Prince στους κληρονόμους του θα μπορούσε να ξεκινήσει τον επόμενο μήνα.

Μετά από σχεδόν έξι χρόνια διαμαχών και εκτενών εκθέσεων, η αξία της περιουσίας του Prince ορίστηκε τελικά στα 156,4 εκατομμύρια δολάρια.

Ο απερχόμενος διαχειριστής της περιουσίας, η Comerica Bank & Trust, είχε αποτιμήσει την αξία της στα 82,3 εκατομμύρια δολάρια, προκαλώντας αντιδράσεις από πολλά μέρη, και όχι μόνο από τους κληρονόμους του εκλιπόντος καλλιτέχνη, ο οποίος πέθανε το 2016 χωρίς να αφήσει διαθήκη. Πέρυσι, η Υπηρεσία Εσωτερικού Εισοδήματος (IRS) των ΗΠΑ – κοινώς εφορία – εκτίμησε το ποσό πολύ πιο κοντά στον τελικό αριθμό, 163,2 εκατομμύρια δολάρια.

Εφόσον υπάρξει συμφωνία μεταξύ της Comerica και της IRS και η έγκριση των κληρονόμων, η διαδικασία της διανομής του πλούτου του Prince θα μπορούσε να ξεκινήσει τον επόμενο μήνα.

Ενώ ο αριθμός φαίνεται μικρός σε σύγκριση με τα ποσά που προσφέρθηκαν για τους μουσικά και εκδοτικά δικαιώματα των καταλόγων του Bruce Springsteen (περίπου 550 εκατομμύρια δολάρια) ή μόνο για τα εκδοτικά δικαιώματα του Bob Dylan ή του David Bowie (σχεδόν 400 εκατομμύρια δολάρια και πάνω από 250 εκατομμύρια δολάρια, αντίστοιχα), η διαμάχη έχει στοιχίσει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια σε δικαστικά έξοδα και οι κληρονόμοι ήταν πρόθυμοι να συμβιβαστούν.

«Ήταν έξι ολόκληρα χρόνια», δήλωσε ο L. Londell McMillan, δικηγόρος τριών εκ των αδελφών του Prince κατά τη διάρκεια ακροαματικής διαδικασίας την Παρασκευή στο περιφερειακό δικαστήριο της κομητείας Carver, αναφερόμενος στη μακρά, περίπλοκη και δαπανηρή διαδικασία εκτίμησης της αξίας της περιουσίας του Prince, για την οποία φημολογείται ότι κόστισε δεκάδες εκατομμύρια.

Ως κληρονόμοι του Prince ορίστηκαν έξι από τα αδέλφια ή ετεροθαλή αδέλφια του τραγουδιστή, ωστόσο  την κυριότητα της περιουσίας κατέχουν η Primary Wave Music και τα τρία μεγαλύτερα αδέλφια του Prince. και τα περιουσιακά στοιχεία θα μοιραστούν σχεδόν ισομερώς μεταξύ αυτών των μερών.

Prince - Hit Channel

Η Primary Wave εξαγόρασε το σύνολο ή το μεγαλύτερο μέρος των μεριδίων των τριών νεότερων αδελφών του Prince, ένας εκ των οποίων έχει πεθάνει. Τα τρία μεγαλύτερα αδέλφια μεταβίβασαν πέρυσι ένα άγνωστο ποσοστό του μεριδίου τους στον McMillan, έναν βετεράνο δικηγόρο στον τομέα της ψυχαγωγίας, και στον μουσικό – παραγωγό Charles Spicer, οι οποίοι τους εκπροσώπησαν στις διαδικασίες.

Η IRS και η Comerica συμβιβάστηκαν την περασμένη άνοιξη σχετικά με τα ακίνητα περιουσιακά στοιχεία της περιουσίας, αλλά η αποτίμηση περιουσιακών στοιχείων όπως τα δικαιώματα της μουσικής του Prince ήταν πολύ πιο περίπλοκη και ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η εφορία ακύρωσε ένα πρόστιμο ύψους 6,4 εκατομμυρίων δολαρίων που είχε επιβάλει στους διαχειριστές της κληρονομιάς του Prince σχετικά με «ανακριβείς δηλώσεις». το Τμήμα Εσόδων της Μινεσότα διέγραψε επίσης το δικό του πρόστιμο για ανακριβείς δηλώσεις.

Σύμφωνα με έκθεση, από την περιουσία του Prince θα παρακρατηθούν δεκάδες εκατομμύρια δολάρια σε φόρους. Λίγο περισσότερα από 5 εκατομμύρια δολάρια της περιουσίας θα απαλλαγούν από φόρους σύμφωνα με την ομοσπονδιακή νομοθεσία, αλλά στη συνέχεια ο φορολογικός συντελεστής είναι 40%.

Στη Μινεσότα, τα πρώτα 3 εκατομμύρια δολάρια απαλλάσσονται από το φόρο. Μετά από αυτό το νούμερο, μεγάλο μέρος της περιουσίας του Prince θα φορολογηθεί πιθανότατα με συντελεστή 16%.

Στα μέσα του 2020, η Comerica μήνυσε την IRS στο φορολογικό δικαστήριο των ΗΠΑ, λέγοντας ότι οι υπολογισμοί της υπηρεσίας για την αξία της περιουσίας έβριθε από σφάλματα, ωστόσο η δίκη ακυρώθηκε λόγω του διακανονισμού.

Ο Prince πέθανε στις 21 Απριλίου 2016 σε ηλικία 57 ετών από υπερβολική δόση φαιντανύλης.

Πηγή: Hit Channel

Συντάχθηκε από: Αναστασία Παύλου

Προηγούμενο Άρθρο

News

Η Lana Del Rey ηχογράφησε ένα νέο τραγούδι για τη σειρά «Euphoria»

Το τραγούδι θα συμπεριληφθεί στο νέο επεισόδιο του «Euphoria». Η Lana Del Rey αναμένεται να παρουσιάσει ένα νέο τραγούδι, που φέρεται να έχει τον τίτλο «Watercolor Eyes», στο επεισόδιο του «Euphoria» αυτής της εβδομάδας. Οι θαυμαστές της τραγουδίστριας είχαν αρχίσει να υποψιάζονται ότι η Lana Del Rey έχει ηχογραφήσει ένα νέο τραγούδι για ένα από τα επεισόδια της δεύτερης σεζόν της επιτυχημένης δραματικής σειράς του HBO. Στο trailer για το τρίτο επεισόδιο του δεύτερου κύκλου αποκαλύπτεται ένα απόσπασμα του […]

today18/01/2022

0%