Σαν σήμερα γεννήθηκε η Bonnie Tyler!

Written by on 08/06/2016

Η  Bonnie Tyler γεννήθηκε ως Gaynor Hopkins στις 8 Ιουνίου του 1951 στο Σκιούεν του Νιθ, στην Ουαλία. Είναι γνωστή για την χαρακτηριστική δυνατή και βραχνή φωνή της. Η καριέρα της ξεκίνησε επίσημα με το πρώτο της single “My, My honeycomb” το 1975.Το δεύτερο της single “Lost in France”, μπήκε στο top 10 των βρετανικών pop charts. Η επιτυχία του δεύτερου single την οδήγησε στο πρώτο της προσωπικό άλμπουμ, το “The world starts tonight”το 1977. 
10 αλήθειες για την Bonnie:

1.Ήταν η πρώτη Ουαλή τραγουδίστρια που ανέβηκε στην κορυφή των charts του Billboard στις ΗΠΑ με το «Total Eclipse of The Heart».

2. Την ίδια χρονιά, κατάφερε να μπει στο βιβλίο Γκίνες για το άλμπουμ της «Faster than the speed of the night» που πήγε κατ’ ευθείαν στην κορυφή. Ήταν η πρώτη φορά που μια βρετανίδα                    γυναίκα καλλιτέχνης σκαρφάλωσε στο no1 μόλις κυκλοφόρησε το άλμπουμ.
3. Η χαρακτηριστική βραχνάδα στην φωνή της έγινε απο απροσεξία της καθώς είχε κάνει επέμβαση στις φωνητικές της χορδές, και ενώ ο γιατρός την είχε συμβουλέψει να κάνει αφωνία, αυτή             μίλησε πολύ πιο νωρίς απ’όσο έπρεπε.
4. Η σούπερ σταρ Cher ζήτησε από τη Bonnie να δανείσει τους βραχνούς τόνους της κάνοντας φωνητικά σε δύο άλμπουμ της.
5. Καλλιτέχνες οι οποίοι έχουν τραγουδήσει τραγούδια της είναι οι Kiss, η Tina Turner, ο Adam Levine, η Shakira και ο Usher.
6. Οι One Direction έχουν τραγουδήσει Bonnie Tyler. Μια έκδοση του «Total Eclipse» στο X Factor.
7. Το 2011 και το 2012 η τραγουδίστρια εμφανίστηκε σε δύο X Factor. Της Ρουμανίας και της Ουκρανίας.
8. Το «The Best», το τραγούδι που έγινε διάσημο από την Tina Turner, το τραγούδησε αρχικά η Bonnie το 1987 στο άλμπουμ της «Hide Your Heart».
9. Η Bonnie Tyler έχει τεράστιο κοινό στην Ευρώπη και κυρίως στη Γερμανία.
10. Η γαλλική έκδοση του «Total Eclipse of The Heart» Si Demain … (Turn Around), πούλησε 2.000.000 αντίτυπα στην Ευρώπη και ανέβηκε στην κορυφή των charts στην Πολωνία, το Βέλγιο,  ενώ παρέμεινε no1 για 10 εβδομάδες στη Γαλλία το 2003.


Current track

Title

Artist