Σε δημοπρασία συλλεκτικά αντικείμενα των Beatles!

Written by on 28/09/2020

Ο οίκος δημοπρασιών Sotheby’s τιμά το μουσικό συγκρότημα με τη μεγαλύτερη επιρροή στην ιστορία, τους Beatles.

Διάφορα αναμνηστικά αντικείμενα που ανήκαν στα μέλη των Beatles θα διατεθούν προς πώληση αυτήν την εβδομάδα.

Τα αντικείμενα θα πωληθούν σε μια διαδικτυακή δημοπρασία που οργανώνει ο οίκος Sotheby’s για τα 50 χρόνια από τη διάλυση του βρετανικού συγκροτήματος.

Η δημοπρασία καλύπτει όλη την καριέρα του συγκροτήματος.

Μεταξύ άλλων, θα πωληθεί ένα υπογεγραμμένο αντίτυπο του «Love Me Do», του πρώτου single του συγκροτήματος, για το οποίο εκτιμάται ότι θα πιάσει 15.000 – 20.000 στερλίνες.

Οι Beatles ηχογράφησαν το ιστορικό «Love Me Do» το Σεπτέμβριο του 1962 με παραγωγό τον George Martin, που σύντομα θα απολάμβανε τη φήμη του «πέμπτου σκαθαριού».

Η μπάντα προετοίμασε με το «Love Me Do» την θριαμβευτική είσοδό τους στη μουσική σκηνή και ετοιμαζόταν για τη μεγάλη εξόρμηση του 1963.

Προς πώληση θα βγει επίσης ένα ζευγάρι γυαλιά του John Lennon (εκτιμητέα τιμή 30.000 – 40.000 στερλίνες), αλλά και η καρτέλα τιμωριών από το σχολείο του (5.000 στερλίνες) όπου καταγράφονται οι «αταξίες» του όταν ήταν παιδί.

Σε δημοπρασία θα βγει και ένα ρολόι Cartier του 1966, που ανήκε στον μάνατζερ του συγκροτήματος, τον Brian Epstein. Ο θάνατος του Epstein, το 1967, πιστεύεται ότι συντέλεσε στη διάλυση του τετραμελούς συγκροτήματος από το Λίβερπουλ.

Οι εσωτερικές διαμάχες και διαφωνίες, οι προσωπικές διαφορετικές επιλογές, ζωής κυρίως, είχαν αρχίσει αρκετό καιρό πριν. Απλώς, το 1970 οριστικοποιήθηκε ο χωρισμός των Beatles.

Πηγή: Hit Channel
Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Current track

Title

Artist