Το «Bohemian Rhapsody» είναι το δημοφιλέστερο τραγούδι του 20ου αιώνα!

Written by on 18/12/2018

Ιστορική επιτυχία για το κλασικό «Bohemian Rhapsody» των Queen.

Η Universal Music Group (UMG), παγκόσμια ηγέτιδα στη μουσική ψυχαγωγία, ανακοίνωσε σήμερα ότι το «Bohemian Rhapsody», η εμβληματική επιτυχία των Βρετανών θρύλων Queen, έγινε επίσημα το τραγούδι του 20ου αιώνα με τα περισσότερα streams, καθώς και το κλασικό rock τραγούδι όλων των εποχών με τα περισσότερα streams.

Οι ομάδες της UMG σε όλο τον κόσμο έχουν προωθήσει το «Bohemian Rhapsody» σε πλατφόρμες streaming, φυσικές επανεκδόσεις, εμπορεύματα και βιωματικά προγράμματα, προκειμένου να το συστήσουν σε νέους οπαδούς περισσότερα από 40 χρόνια μετά την ηχογράφησή του.

Σήμερα, το πρωτότυπο τραγούδι και το επίσημο βίντεο για το «Bohemian Rhapsody», που προέρχεται από το επιδραστικό άλμπουμ «The Night At The Opera» (1975), ξεπέρασε τα 1,6 δισεκατομμύρια streams παγκοσμίως σε όλες τις μεγάλες υπηρεσίες streaming.

Το «Bohemian Rhapsody» αναφέρεται τακτικά ως ένα από τα μεγαλύτερα τραγούδια που έχουν ηχογραφηθεί. Το 2004, το τραγούδι απέκτησε μία θέση στο «Grammy Hall of Fame» και η ερμηνεία του Freddie Mercury ονομάστηκε από τους αναγνώστες του περιοδικού «Rolling Stone» ως η καλύτερη στην ιστορία της rock.

https://www.youtube.com/watch?v=fJ9rUzIMcZQ

Αυτό το διάστημα, η δημοτικότητα του «Bohemian Rhapsody» έχει επίσης ενισχυθεί από την επιτυχία της ομότιτλης βιογραφικής ταινίας, η οποία έχει θέμα την απίστευτη ιστορία των Queen. Μόλις πέντε εβδομάδες μετά την πρεμιέρα της, η ταινία αναδείχθηκε στο φιλμ τους είδους της με τα περισσότερα έσοδα.

Ο Sir Lucian Grainge, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Universal Music Group, δήλωσε:

«Το “Bohemian Rhapsody” είναι ένα από τα μεγαλύτερα τραγούδια μιας από τις μεγαλύτερες μπάντες της ιστορίας. Είμαστε τόσο υπερήφανοι που εκπροσωπούμε τoυς Queen και είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε το τραγούδι να εμπνέει νέους οπαδούς σε όλο τον κόσμο, περισσότερο από τέσσερις δεκαετίες μετά την κυκλοφορία του.»

«Τα συγχαρητήρια μου στους Queen και στον Jim Beach (σ.σ. τον μάνατζέρ τους) για ένα απίστευτο επίτευγμα που αποτελεί μαρτυρία της διαρκούς λαμπρότητας της των Queen», συμπλήρωσε.

Πηγή: www.hit-channel.com


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


96,8Velvet

Current track

Title

Artist